Weimaraner Langhaar

Weimaraner Langhaar floor
Duitsland

Veel mensen verliezen hun hart aan de Weimarse Staande Hond vanwege zijn prachtige blauwe, grijze of zilveren kleur maar een Weimaraner is veel meer dan dat. Hij is als jachthond van alle markten thuis, overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en intelligent. Ook als huishond is hij aangenaam gezelschap. Zijn jachtlust blijft altijd aanwezig. De Weimaraner, die meer dan honderd jaar als een zuiver ras werd gefokt, is de oudste van de Duitse pointers. De Weimaraner Club werd in 1897 opgericht, en de eerste standaard werd in 1925 geschreven. Het ras is zeer populair in Amerika, waar het de bijnaam the Grey Ghost kreeg.

Rasbeschrijving Weimaraner Langhaar

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Weimaraner, Weimarse Staande hond

Uiterlijke kenmerken van de Weimaraner Langhaar

Jachthond. Waakhond en verdedigingshond Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Weimaraner Langhaar

Deze enthousiaste hond met een opmerkelijk goede neus was oor-spronkelijk een zweethond, maar werd in de negentiende eeuw een pointer. Hij is een toegewijde systematische spoorzoeker, al is hij niet zo snel. Hij is een trefzekere pointer en waterhond. Hij kan gewond wild opsporen en allerlei soorten prooi apporteren. Hij heeft een sterke neiging tot bewaken en verdedigen. Hij is een aangename gezelschapshond en hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Zilvergrijs, bruinachtig grijs, muisgrijs of elke tussenliggende tint. Hoofd, oren en behang meestal lichter. Een gering aantal witte vlekken op borst en tenen is toege-staan. Soms loopt er een min of meer duidelijke donkere streep over het midden van de rug, ook wel aalstreep genoemd.

Lichaam

Vrij lang. Edel gedragen, gespierde en stevige hals. Goed ontwikkelde schoft. Krachtige, lange en diepe borstkas. Goed gewelfde ribben Stevige, gespierde en vrij lange rug. Lange, iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 59 tot 70 cm. Teef: 57 tot 65 cm.

Gewicht

Reu: 30 tot 40 kg. Teef: 25 tot 35 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Fijnbesneden, in verhouding tot het lichaam. Zeer geringe stop. Rechte neusbrug,vaak licht gebogen. Lange, krachtige snuit. Grote, vleeskleurige neusspiegel, donker gepigmenteerd. Krachtige kaken. Goed gespierde wangen.

Ogen

Rond, een klein beetje schuin. Licht tot donker amberkleurig. Pups hebben lichtblauwe ogen.

Oren

Hoog aangezet, vrij lang, iets afgerond aan het eind. Iets naar binnen gedraaid en gevouwen als de hond alert is.

Vacht

De langharige Weimaraner is zeldzaam. Soepel, met of zonder ondervacht. Glad of iets golvend. Broek en bevedering. Fraaie pluim op de staart.

Poten

Lange, stevige en goed gespierde benen. Krachtige, ronde voeten met gewelfde gesloten tenen.

Staart

Vrij laag aangezet, krachtig en met veel haar bedekt. In rust hangend. In actie evenwijdig aan de grond gedragen. Indien nog gecoupeerd op de helft of twee derde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Weimaraner Langhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Weimaraner Langhaar past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Weimaraner Langhaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Cuba
4.8%
4.8%
2. Curley
4.8%
4.8%
3. Endor
4.8%
4.8%
4. Flash
4.8%
4.8%
5. Hunter
4.8%
4.8%

Weimaraner Langhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Weimaraner Langhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Weimaraner Langhaar fokker of kennel.

Heb je al een Weimaraner Langhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Weimaraner Langhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies