West Faalse dasbrak

West Faalse dasbrak floor
Duitsland

Eigenlijk is de Westfaalse Dasbrak een Duitse brak, maar dan een laagbenige. Deskundigen gaan ervan uit deze hond is ontstaan uit de kruising van een Teckel met een ‘toevallige’ laagbenige pup in een nest Westfaalse Dasbrakken. Het resultaat is een drijfhond die qua snelheid is bij te houden door de jager. De Westfaalse Dasbrak loopt liever blaffend door het bos dan dat hij thuis op de bank ligt.

Rasbeschrijving West Faalse dasbrak

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Dachsbracke

Uiterlijke kenmerken van de West Faalse dasbrak

Jachthond, Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de West Faalse dasbrak

De Westfaalse Dasbrak is koppig en heeft een scherp reukvermogen. Hij is vechtlustig en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij is behendig en lenig. Hij kan sporen volgen en een hol binnendringen. Hij jaagt op haas, vos en ook op groot wild (o.a. hert en wild zwijn). Hij is aanhankelijk en gehoorzaam, en daardoor een goed gezelschap. Hij moet goed opgevoed worden.

Kleur

Rood tot geel met een zwart zadel of zwarte mantel, met typische witte brakaftekeningen: vlam of bles rond de snuit, witte kraag, wit op de borst, benen en punt van de staart. Tweekleurig is niet gewenst, zwarte aftekeningen op het hoofd evenmin. Chocoladekleurige aftekeningen zijn een fout.

Lichaam

Lang. Middellange hals zonder keelhuid. Lange borstkas, smaller dan bij de dashond. Brede en goed ontwikkelde lendenen. Licht opgetrokken buiklijn. Licht gewelfde rug met kleine inzinking achter de schoft. Hellende croupe.

Schofthoogte

30 tot 38 cm.

Gewicht

Ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Smal, lang en waardig. Geen uitgesproken stop. Neusbrug licht gekromd. Enigszins hangende lippen. Lichte band op het midden van de neusspiegel. Zeer sterke tanden.

Ogen

Amandelvormig, donker.

Oren

Middellang, breed en vlak tegen het hoofd liggend, aan de uiteinden gekruld.

Vacht

Ruw en zeer dicht. Kort op het hoofd, oren en onderbenen. Langer op de hals, rug en onderkant van de staart.

Poten

Stevige benen met flinke botten. Stevige voeten met korte, goed gesloten tenen.

Staart

Goed aangezet, eindigend in een pluimige punt zonder bevedering, dichte beharing aan de onderzijde. Rechtop gedragen als een sabel, of hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw West Faalse dasbrak past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw West Faalse dasbrak past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature

  Medium Dog Senior Consult Mature

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de West Faalse dasbrak

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bart
25%
25%
2. Jans
25%
25%
3. Louie
25%
25%
4. Tippie
25%
25%

West Faalse dasbrak baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een West Faalse dasbrak. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende West Faalse dasbrak fokker of kennel.

Heb je al een West Faalse dasbrak pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw West Faalse dasbrak het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies