West Highland White Terriër

West Highland White Terriër floor
Schotland

De West Highland White Terriër is afkomstig uit de bergachtige streek in het westen van Schotland. De ‘Westie’ is een dropje om te zien, maar dan in witte uitvoering. Deze olijke hond is ontstaan uit witte pups van Cairn Terriërs. De West Highland White Terriër is een heuse personality. Hij is dol op zijn mensen, barst van het zelfvertrouwen en kan behoorlijk eigenwijs zijn. Waken doet hij prima. De West Highland White Terriër is tegenwoordig erg populair.

Rasbeschrijving West Highland White Terriër

 • Ras afkomst: Schotland
 • Andere rasnaam: Westie

Uiterlijke kenmerken van de West Highland White Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër is rustiek, levendig, moedig, erg onafhankelijk, koppig en heeft een sterk karakter. Hij is een uiterst vriendelijke, vrolijke, kindvriendelijke gezelschaps- hond. De West Highland White Terriër is een goede waker die bij elk verdacht geluid alarm slaat. Het is een geduchte jager op vossen, dassen en ander roofwild. Een consequente opvoeding is nodig om er makkelijk mee te kunnen samenleven.

Kleur

Wit.

Lichaam

Compact. Gespierde hals. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Brede sterke lendenen. Krachtige achterhand.

Schofthoogte

28 cm.

Gewicht

6-8 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Rond. Licht bolvormige schedel. Duidelijke stop. De snuit wordt fijner naar de neus toe. Zware wenkbrauwbogen. Sterke kaken.

Ogen

Van gemiddelde grootte, ver uit elkaar, niet rond, zo donker mogelijk.

Oren

Klein, stijf rechtop gedragen, eindigen op een spitse punt (prikoren).

Vacht

Stug, ongeveer 5 cm lang, zonder krullen. Korte, zachte, dichte ondervacht.

Poten

Kort, gespierd, bewegelijk. Ronde, sterke voeten.

Staart

Met een lengte van 12.5-15 cm, bedekt met stugge haren, zonder pluim, zo recht mogelijk, fier gedragen maar niet vrolijk noch op de rug gekruld.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw West Highland White Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw West Highland White Terriër past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • West Highland White Terrier Adult

  West Highland White Terrier Adult

  Je West Highland White Terriër is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog witter kunnen, nog mooier? West Highland White Terrier Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de helderwitte vacht en een gezonde huid te helpen ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Puppy natvoer

  Mini Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase extra natuurlijke weerstand kunnen gebruiken? Mini Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht tot 10kg te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult natvoer

  Mini Adult natvoer

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult Wet van ROYAL CANIN® ontwikkeld.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

West Highland White Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een West Highland White Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende West Highland White Terriër fokker of kennel.

Heb je al een West Highland White Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw West Highland White Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies