Heeft jouw hond ondersteuning nodig om gezond te blijven?

 

 

Een derde van alle honden heeft een gevoeligheid

Heeft jouw hond snel last van zijn huid of heeft hij een gevoelig spijsverteringstelsel? Neigt je hond naar overgewicht of heb je juist een kieskeurige eter? Wist je dat je met de juiste voeding veel kunt doen om deze kwetsbaarheden te ondersteunen? Hieronder vind je de meest voorkomende kwetsbaarheden onder honden. 

  • Overgewicht: Een hond met overgewicht heeft een minder goed uithoudingsvermogen en minder goede weerstand, waardoor hij sneller ziek kan worden.
  • Spijsverteringsproblemen: Als je hond een kwetsbaar spijsverteringsstelsel heeft, kan hij diarree, obstipatie, pijn in zijn buik hebben of braken. Behalve dat dat ongemakkelijk voor hem is, loopt je hond ook risico op voedingsstoftekorten. 
  • Huidproblemen: Als je hond een gevoelige huid heeft, kan hij snel last hebben van jeuk en irritatie. Door het krabben ontstaan er wondjes en ontstekingen.
  • Kieskeurige eter: Als je hond een kieskeurige eter is, kan het een uitdaging zijn hem voldoende te laten eten, zodat hij geen voedingsstoftekorten krijgt. 
  • Gecastreerde/gesteriliseerde hond: Als je hond gecastreerd/gesteriliseerd is, loopt hij een grotere kans op overgewicht. Zijn energieverbruik daalt namelijk met zo’n dertig procent, terwijl zijn eetlust toeneemt. 
  • Minder mooie vacht: Als je hond een wat doffe, broze vacht heeft, kan het zijn dat je hond een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde en volle vacht, zoals bepaalde aminozuren en vitamines.
  • Slecht gebit: Als je hond gevoelig is voor tandplak, kan hij ook sneller problemen krijgen met zijn gebit. Speciale voeding kan helpen de vorming van tandplak te verminderen.
  • Kwetsbare urinewegen: Als je ziet dat je hond moeite heeft met plassen, of misschien zijn urine sneller laat lopen, kan het zijn dat hij last heeft van zijn urinewegen. Zorg altijd dat je hond voldoende vocht binnenkrijgt zodat zijn urine wordt verdund; dit is goed voor zijn urinewegen. Bezoek altijd een dierenarts als je problemen aan de urinewegen vermoedt.
  • Kwetsbare botten en gewrichten: Als je hond wat moeilijker opstaat na het slapen of minder makkelijk in de auto springt, kan het zijn dat hij last heeft van zijn botten en gewrichten. Artrose komt veel voor bij honden, maar is goed te ondersteunen met een speciale voeding die voedingsstoffen bevat zoals omega 3-vetzuren en glucosamine. 
  • Niet ontspannen in een omgeving met prikkels: Als je hond snel stress ervaart of onrustig is, kan hij wel wat ondersteuning gebruiken om zich sneller op z’n gemak te voelen in bepaalde situaties. Stress kan je hond angstiger en zelfs agressief maken. 

Twijfel je over de gezondheid van je hond, ga dan naar de dierenarts.

 

Voedingsadvies-hond

Doe het voedingsadvies

Ontdek binnen 1 minuut de beste voeding voor jouw hond. Doorloop de voedingswijzer, ontvang een advies op maat én een kennismakingskorting.

Ontdek nu
 

Meer te weten komen over de gezondheid van jouw hond?

Hieronder vind je meer relevante artikelen om meer kennis op te doen over de gezondheid van je hond.

Hoe houd ik mijn hond op een gezond gewicht?

Lees meer

Waarom valt mijn hond ineens af?

Lees meer

Hoe help ik mijn hond aankomen?

Lees meer