Zie jij het als de gezondheid van je kat ondersteuning nodig heeft?

 

50% van alle katten heeft een gevoeligheid

Heeft jouw kat snel last van haar huid of heeft ze een gevoelig spijsverteringstelsel? Neigt je kat naar overgewicht of heb je juist een heel kieskeurige eter? Wist je dat je met de juiste voeding veel kunt doen om deze kwetsbaarheden te ondersteunen? Hieronder vind je de meest voorkomende kwetsbaarheden onder katten. 

  • Overgewicht: Een kat met overgewicht heeft een minder goed uithoudingsvermogen en minder goede weerstand, waardoor ze sneller ziek kan worden.
  • Spijsverteringsproblemen: Als je kat een kwetsbaar spijsverteringsstelsel heeft, kan ze diarree, obstipatie, pijn in haar buik hebben of braken.
  • Huidproblemen: Als je kat een gevoelige huid heeft, kan zij snel last hebben van jeuk en irritatie. Door het krabben ontstaan er wondjes en ontstekingen.
  • Haarballen: Als je kat een binnenkat is of in de rui is, krijgt zij meer haren binnen. Normaal verlaten deze ingeslikte haren haar lichaam via haar ontlasting, maar soms vormen ze een bal in haar maag.
  • Minder mooie vacht: Als je kat een wat doffe, broze vacht heeft, kan het zijn dat je kat een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde en volle vacht, zoals bepaalde aminozuren en vitamines.
  • Slecht gebit: Als je kat gevoelig is voor tandplak, kan ze ook sneller problemen krijgen met haar gebit. Speciale voeding kan helpen de vorming van tandplak te verminderen.
  • Kwetsbare urinewegen: Als je ziet dat je kat moeite heeft met plassen, of misschien juist haar urine sneller laat lopen, kan het zijn dat zij last heeft van haar urinewegen. Zorg altijd dat je kat voldoende vocht binnenkrijgt zodat haar urine wordt verdund; dit is goed voor haar urinewegen. Bezoek altijd een dierenarts als je problemen aan de urinewegen vermoedt.

Twijfel je over de gezondheid van je kat, ga dan naar de dierenarts. 

 

 

 

Voedingsadvies-kat

Doe het voedingsadvies

Ontdek binnen 1 minuut de beste voeding voor jouw kat. Doorloop de voedingswijzer, ontvang een advies op maat én een kennismakingskorting.

Ontdek nu
 

Meer te weten komen over de gezondheid van jouw kat?

In onderstaande artikelen vindt je meer informatie over de gezondheid van je kat.

Hoe houd ik mijn kat op een gezond gewicht?

Lees meer

Heeft mijn kat urinewegproblemen?

Lees meer

Hoe verzorg je een kat in haar laatste levensfase?

Lees meer