Akbash

Akbash floor
Turkije

De Turkse ‘witkop’ (de letterlijke vertaling van Akbash) is als ras niet erkend door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels. Net als andere grote, lichtgekleurde herdershonden staat deze ijsbeer erom bekend dat hij zijn baas en diens bezittingen bewaakt met álles wat hij in zich heeft. De Akbash meer geschikt als een kuddebewaker dan als huishond.

Rasbeschrijving Akbash

 • Ras afkomst: Turkije
 • Andere rasnaam: Coban Kopegi

Uiterlijke kenmerken van de Akbash

Herdershonden.

Schofthoogte

Van 71 tot 86 cm.

Gewicht

Van 40 tot 50 kg

Type

Herdershonden.

Vacht

Dichte en witte vacht

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Akbash past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Akbash past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Akbash

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ascha
14.3%
14.3%
2. Jurre
14.3%
14.3%
3. Lilly
14.3%
14.3%
4. Gina
14.3%
14.3%
5. Roky
14.3%
14.3%

Akbash baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Akbash. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Akbash fokker of kennel.

Heb je al een Akbash pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Akbash het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies