Alpenländische Dachsbracke

Alpenländische Dachsbracke floor
Oostenrijk

Qua uiterlijk lijkt de Alpenländische Dachsbracke op een kruising tussen een Teckel (Dashond) en een Brak (Braque). Qua karakter is hij op en top een jachthond. Deze kleine jager uit Oostenrijk komt in Nederland nauwelijks voor. Als hij gehouden wordt, is dat door mensen die jagen: dat is namelijk precies waar deze hond voor gemaakt is.

Rasbeschrijving Alpenländische Dachsbracke

 • Ras afkomst: Oostenrijk
 • Andere rasnamen: Basset Pointer, Alpenlandse Dasbrak

Uiterlijke kenmerken van de Alpenländische Dachsbracke

Jachthond.

Zweethonden

Het karakter van de Alpenländische Dachsbracke

Deze flinke, koppige en beweeglijke hond heeft een groot uithoudingsvermogen, vechtlust, een goede stem en een zeer goed reukvermogen. Hij jaagt niet in meutes. Hij wordt gebruikt bij de jacht op haas, vos en wild zwijn, apporteren van gevogelte (wilde gans, etc.) en het opsporen van gewond wild. Hij is een zeer aanhankelijk gezelschap. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Zwart en rood: diepzwart met roestkleurige aftekeningen. Bruin: bruin met lichtere aftekeningen, bruine neusspiegel. Rood: roodachtig bruin, roestkleurig, rood-achtig geel met lichtere aftekeningen. Wit: gevlekt met verschillende kleuren (Westfaals): alle kleuren toegestaan voor rood gecombineerd met wit. Aftekeningen onder de ogen, op snuit, benen en borst.

Lichaam

Lang. Gespierde hals met wat keelhuid. Geprononceerde schoft. Goed gewelfde borstkas. Volle lendenen. Buiklijn opgetrokken. Ronde, hellende croupe. Rechte, stevige en lange rug.

Schofthoogte

34 tot 42 cm.

Gewicht

Ongeveer 18 kg.

Type

Zweethonden

Hoofd

Lang. Iets gewelfde schedel. Licht markante stop. Rechte neusbrug. Vrij brede snuit. Dunne goed gesloten lippen.

Ogen

Middelgroot, rond, donker of lichtbruin.

Oren

Middellang, breed, afgerond en recht tegen het hoofd hangend.

Vacht

Kort, zeer dik, vlak tegen het lichaam liggend, en hard. Met ondervacht. Lang en ruw op rug, buik en achterkant van de dijen.

Poten

Korte, stevige en gespierde benen met flinke botten. Voorvoeten meer gedrongen dan achtervoeten.

Staart

Middellang, dik aan de basis, een beetje borstelig gewoonlijk hangend of licht gekromd gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Alpenländische Dachsbracke past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Alpenländische Dachsbracke past .

 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Starter

  Pediatric Starter

  Vanaf de tweede helft van haar dracht tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond meer energie nodig. Je teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale mousse adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary U/C

  Urinary U/C

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Alpenländische Dachsbracke baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Alpenländische Dachsbracke. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Alpenländische Dachsbracke fokker of kennel.

Heb je al een Alpenländische Dachsbracke pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Alpenländische Dachsbracke het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies