Anglo-Français

Anglo-Français floor
Frankrijk

De Anglo-Français is een meutehond, vooral geschikt voor de jacht. Zijn naam verraadt dat hij voortkomt uit kruisingen tussen Engelse en Franse jachthonden. Hierdoor combineert deze Franse brak ´the best of both worlds´. Zijn Engelse bloed geeft hem zijn bouw en kracht, terwijl de Franse wortels hem voorzien van een scherpe neus en een welluidende stem.

Rasbeschrijving Anglo-Français

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Anglo-Français, Grand Anglo-Français, Grand Anglo-Français tricolore, Grand Anglo-Français blanc et orange, Grand Anglo-Français blanc et noir, Anglo-Français de petite vénerie

Uiterlijke kenmerken van de Anglo-Français

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Anglo-Français

Een aantal van de beste hondenrassen werden gebruikt bij de ontwikkeling van de Anglo-Français. Engels bloed in het bijzonder gaf hem zijn bouw, botstructuur en kracht, terwijl Frans bloed hem een scherpe neus en een krachtige stem gaf. De Anglo-Français is stoer, sterk, snel, moedig en vasthoudend, en is dol op jagen. Hij jaagt op klein en groot wild op elk soort terrein. Hij verlangt een consequente opvoeding.

Kleur

Blanc et Noir: zwarte mantel, zwarte vlekken van verschillende grootte, soms met zwarte of grijze spikkels (of tan spikkels, alleen op de benen). Bleke vlekken boven de ogen (pips), lichte tan aftekeningen op de wangen, onder de ogen en oren en bij de aanhechting van de staart. - Blanc et Orange: wit en citroengeel of wit en licht oranje. - Tricolore: gewoonlijk met een zwarte mantel of vlekken van verschillende grootte. Warm of koperkleurig tan, niet grijs. een gemengde wolfsgrijze Vacht is geen fout.

Lichaam

Evenwichtig en goed geproportioneerd. Sterke hals met een geringe keelhuid in de Grand Anglo-Français. Brede, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Brede, korte lendenen. Rechte,vlakke rug. Vrij lange, hellende croupe.

Schofthoogte

Grand Anglo-Français: 60 tot 70 cm. Anglo-Français de petite vénerie: 48 tot 56 cm.

Gewicht

Grand Anglo-Français: 30 tot 35 kg. Anglo-Français de petite vénerie: ongeveer 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Vrij kort bij de Grand Anglo-Français, langer bij de Anglo-Français de petite vénerie. Brede, platte schedel. Licht uitgesproken achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop. Neusbrug ongeveer net zo lang als de schedel.

Ogen

Groot, donkerbruin.

Oren

Ter hoogte van de ogen aangezet, matiglang, aan de voorkant plat, naar het uiteinde toe enigszins ge-vouwen. Bij de Anglo-Français de petite vénerie laag aangezet.

Vacht

Vlak tegen het lichaam liggend en vrij dik. Kort, dicht en glad bij de Anglo-Français de petite vénerie. Huid wit met zwarte of oranje vlekken, afhankelijk van de variëteit.

Poten

Sterke, gespierde benen met flinke botten. Vrij ronde voeten met goed gesloten tenen.

Staart

Dik aan de basis, vrij lang en goed behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Anglo-Français past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Anglo-Français past .

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Anglo-Français baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Anglo-Français. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Anglo-Français fokker of kennel.

Heb je al een Anglo-Français pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Anglo-Français het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies