Basset Hound

Basset Hound floor
Groot-Brittannië

Engelse fokkers kruisten Franse bassethonden (Basset Artèsien Normand, Basset d'Artois en Basset Ardennes) met als resultaat de Basset Hound. In 1863 werd het ras werd voor de eerste keer getoond in Parijs. In Engeland, waar het ras werd ontwikkeld, pas in 1875. In 1883 werd er in Engeland een Basset Hound club opgericht, en de eerste standaard werd in 1887 gepubliceerd. De Basset Hound werd al in 1883 naar Amerika gebracht en werd daar heel populair.

Rasbeschrijving Basset Hound

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Basset, Basset Hound

Uiterlijke kenmerken van de Basset Hound

Jachthond, Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Basset Hound

De vasthoudende Basset-hound jaagt met zijn neus, werkt instinctief in meutes, heeft een diepe en melodieuze stem, en is niet bang voor een braamstruik. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en is rustig, nooit agressief - zijn sterke wil en koppigheid zijn legendarisch. Hij is een bekwame meutehond die klein en middelgroot wild volgt (o.a. konijn, haas, wild zwijn en hert). Hij is aanhankelijk en vriendelijk, en daardoor een gewaardeerd gezelschap voor de familie. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

"In het algemeen driekleurig (zwart, tan en wit); twee-kleurig (citroengeel en wit), maar alle brakkenkleuren zijn toegestaan."

Lichaam

Lang en diep. Gespierde hals met keelhuid. Opvallend borstbeen. Brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Zeer gespierde achterhand. Vrij brede rug.

Schofthoogte

33 tot 38 cm.

Gewicht

25 tot 30 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Groot, massief. Gewelfde schedel. Duidelijke achter-hoofdsknobbel. Matige stop. Neusbrug iets langer dan de schedel. Droge snuit. Sterke kaken. Huid los genoeg om rimpels te vormen. Bovenlippen bedekken het grootste deel van de onderlip.

Ogen

Ruitvormig. Donker tot middelbruin in de variëteit met lichte vacht. Bindvlies van het onderste ooglid zichtbaar.

Oren

Laag aangezet, zeer lang, indien gestrekt langer dan de neuspunt. Zeer soepel, dun, smal en goed gedraaid.

Vacht

Kort, glad en dicht, maar niet te fijn.

Poten

Korte, krachtige benen met zwaar bot, met huidplooien op de schenen. Massieve en compacte kattenvoeten.

Staart

Vrij lang, dik aan de basis en spits toelopend naar het eind. In actie hoog gedragen, licht gekromd als een sabel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Basset Hound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Basset Hound past .

 • Sporting Energy 4800

  Sporting Energy 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Energy 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Energy 4300

  Sporting Energy 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Energy 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Basset Hound

Naam Voorkomend in Nederland
1. Droopy
2.3%
2.3%
2. Bo
1.9%
1.9%
3. Sjefke
1.9%
1.9%
4. Diesel
1.4%
1.4%
5. Fred
1.4%
1.4%

Basset Hound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Basset Hound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Basset Hound fokker of kennel.

Heb je al een Basset Hound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Basset Hound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies