Bearded Collie

Bearded Collie floor
Polen

Volgens sommigen is de Magyar Komondor uit Centraal Europa zijn verre voorvader. Anderen denken dat hij het resultaat is van de kruising tussen een Schotse Herder en de Polski Owczarek Nizinny, en dat hij afkomstig is uit de Schotse Hooglanden. Hij was in de 20e eeuw bijna verdwenen en door de Old English Sheepdog vervangen. Dankzij een Schotse fokster maakte dit ras in 1950 een comeback. Het ras is tegenwoordig nog steeds geliefd.

Rasbeschrijving Bearded Collie

 • Ras afkomst: Polen
 • Andere rasnamen: Highland Collie, Beardie

Uiterlijke kenmerken van de Bearded Collie

Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Bearded Collie

Deze evenwichtige, levendige hond is noch timide noch agressief. Hij is zelfverzekerd, aanhankelijk en speels. Hij is zeer aan zijn baas gehecht en hij is dol op kinderen. Hij is niet graag alleen. Hoewel hij gauw blaft, is hij geen goede waakhond. Van zijn goede reukvermogen wordt gebruikt gemaakt bij het zoeken naar truffels. Een consequente maar zachte opvoeding is noodzakelijk. Met de opvoeding moet op jonge leeftijd begonnen worden.

Kleur

Leikleurig, roodachtig fauve, zwart, blauw, alle tinten grijs met of zonder witte aftekeningen. De vacht krijgt zijn definitieve kleur pas na drie jaar, de eerste jaren wordt de vacht meerdere keren lichter en donkerder.

Lichaam

Lang. Diepe borstkas.Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Krachtige lendenen. Buiklijn vrij hoog boven de grond.

Schofthoogte

Reuen: 53-56 cm,.Teven: 51-53 cm.

Gewicht

18-27 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Breed en vlak. Krachtige snuit. Matige stop. Grote, vierkante neusspiegel.

Ogen

Groot, ver uit elkaar, de kleur varieert, afhankelijk van kleur van de vacht. De wenkbrauwharen vormen een boog omhoog en naar voren.

Oren

Middelgroot, dicht tegen het hoofd hangend.

Vacht

Lang, plat, ruw, stevig en ruig. Soms golvend. Langer bij kaken en kin, waardoor de karakteristieke baard wordt gevormd. Zachte, dichte ondervacht.

Poten

Benen met flinke botten. Ovale voeten. Gesloten, gewelfde tenen. Dikke voetzolen.

Staart

Goed behaard en laag aangezet. Geen haak of krul. Omlaag gedragen met een boogje aan het einde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bearded Collie past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bearded Collie past .

 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bearded Collie

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.2%
2.2%
2. Senna
2.2%
2.2%
3. Banjer
1.1%
1.1%
4. Bo
1.1%
1.1%
5. Lizzy
1.1%
1.1%

Bearded Collie baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bearded Collie. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bearded Collie fokker of kennel.

Heb je al een Bearded Collie pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bearded Collie het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies