Bombay

Bombay floor
India

De Bombay is een zelfverzekerde, zachtaardige en actieve kat. Hij is gemakkelijk in de omgang met mensen, wordt graag geaaid en is zeer aanhankelijk en eenkennig. De Bombay kan niet altijd goed overweg met soortgenoten maar verdraagt wel het gezelschap van een hond. Zijn vachtverzorging is eenvoudig.

Gemiddelde grootte. Zwaar gebouwd, goed spierstelsel.Gewicht: 2,5 tot 5 kg.

Rasbeschrijving Bombay

 • Ras afkomst: India

Het karakter van de Bombay

Een zelfverzekerde, actieve, speelse kat. Een goede jager, nieuwsgierig en opvallend lenig. Deze sociale kat past zich goed aan en is gemakkelijk in de omgang. Hij verdraagt wel het gezelschap van een hond, maar is niet altijd even geduldig met zijn soortgenoten. Hij is aanhankelijk, buitengewoon zachtaardig, wil erg graag geaaid worden, hoewel hij zelfs eenkennig kan zijn naar zijn baasje toe. Hij kan slecht alleen zijn. Het is niet zo'n kletskous als de Burmees, maar zijn gemiauw klinkt een beetje schor. De Bombay is zeer eenvoudig te verzorgen.

Kleur

Kleur: alleen zwart. De huid en de voetzolen zijn eveneens zwart. De kleur van de ogen heeft zich definitief ontwikkeld na 6 maanden.

Lichaam

Middelgroot, semi-cobby. Krachtige schouders en een goed ontwikkelde, brede borst. Massief beendergestel. Stevige spieren.

Hoofd

Middelgroot, afgerond en zonder scherpe hoeken. Rond voorhoofd. Volle wangen. Tamelijk korte, enigszins stompe neus. Brede snuit, van kort tot middellang met een lichte stop. Stevige, ronde kin. Krachtige kaken.

Ogen

Grote, ronde flink uit elkaar staande ogen. Glanzend en fel, van koper- tot goudkleur. Bij voorkeur koperkleurig.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, iets afgeronde uiteinden. De oren staan flink uit elkaar en worden rechtop gedragen. Beharing aan de binnenkant met weinig ondervacht.

Vacht

Kortharige, glanzende vacht die zeer dicht en plat tegen het lichaam ligt(bijna geen ondervacht).De textuur doet satijnachtig aan.

Poten

Middellang en in goede verhouding tot het lichaam. Stevige botten en sterke spieren. Kleine tot middelgrote, ronde voeten.

Staart

Middellang, recht, tamelijk dik en gelijkmatig dun uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bombay past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bombay past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bombay

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bob
2.5%
2.5%
2. Moppie
2.5%
2.5%
3. Mozes
2.5%
2.5%
4. Nina
1.3%
1.3%
5. Noortje
1.3%
1.3%

Bombay baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bombay. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bombay fokker of cattery.

Heb je al een Bombay kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bombay het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens