California Spangled

California Spangled floor
Verenigde Staten

De California Spangled is een erg actieve kat en een goede jager. Hij heeft veel bewegingsruimte nodig. Wordt hij als binnenkat gehouden, dan heeft de California Spangled behoefte aan voldoende afleiding en spel. Ondanks zijn wilde uiterlijk is deze kat erg sociaal, aanhankelijk en gevoelig. De vachtverzorging is eenvoudig.

Wild uiterlijk, loopt laag bij de grond als een wilde kat. Lang, sterk lichaam. Kortharig.Gewicht: 4 tot 8 kg.

Rasbeschrijving California Spangled

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: American California Spangled Cat

Het karakter van de California Spangled

Het is een levendige, energieke kat, die erg actief is zonder agressief te zijn. Hij is een uitstekende jager. Ondanks het wilde uiterlijk van de California Spangled is hij sociaal, aanhankelijk en gevoelig. De verzorging beperkt zich tot één keer per week borstelen.

Kleur

Kleuren: acht klassieke variëteiten, namelijk zwart, (kastanje)bruin, blauw, brons, antracietgrijs (charcoal), rood (red), goud (gold) en zilver (silver). De Snow Leopard heeft een witte vacht met zwarte tekening, en blauwe ogen.

Lichaam

Tamelijk lang en gespierd. Stevige dijen. Sterke botstructuur. Goed ontwikkelde spieren.

Hoofd

Een mooi gevormde kop, van gemiddelde lengte en breedte. Afgeronde schedel. Een licht gewelfd voorhoofd. Lichte stop. Uitstekende jukbeenderen. Volle, goed ontwikkelde, middellange snuit. Sterke kin. Sterk ontwikkelde kaken.

Ogen

"Amandelvormig, goed geopend, iets schuin staand en tamelijk ver uit elkaar. De kleur is in harmonie met de vacht: goud tot kastanjebruin; bij de Snow Leopard blauw."

Oren

Van gemiddelde lengte en breedte, afgerond aan de uiteinden en hoog op het hoofd geplaatst.

Vacht

Kortharig, behalve op de buik en de staart, waar de beharing wat langer is. Tekening: spotted tabby. De vlekjes die de rug en de zijkanten van het lichaam bedekken hebben een ronde, vierkante of driehoekige vorm. Ze moeten goed begrensd zijn en gescheiden van elkaar. Strepen op het hoofd, de hals, de poten en de staart.

Poten

Lang en sterk. De voorpoten vormen een hoek van bijna 90

Staart

Tamelijk lang, van de basis tot het uiteinde even dik, met donkere ringen en een donkere punt in de basiskleur. Hij is royaal behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw California Spangled past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw California Spangled past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de California Spangled

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bugsem
14.3%
14.3%
2. Monkey
14.3%
14.3%
3. Rocky
14.3%
14.3%
4. Spencer
14.3%
14.3%
5. Nikki
14.3%
14.3%

California Spangled baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een California Spangled. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende California Spangled fokker of cattery.

Heb je al een California Spangled kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw California Spangled het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens