Chien d'Artois

Chien d'Artois floor
Frankrijk

Dit zeer oude ras raakte in het begin van de twintigste eeuw vrijwel uitgestorven. Hij heeft een comeback gemaakt, maar hij is nog steeds zeldzaam. Hij werd voor het eerst in de vijftiende eeuw genoemd. Deze middelgrote meutehond is waarschijnlijk door de Franse koningen gebruikt voor de jacht op hert. De Chien d'Artois, het resultaat van kruisingen tussen jachthonden en staande honden, is ook door de eeuwen populair geweest als jager op haas. Zijn voorganger is de grote Chien d'Artois, die zelf weer van de Bloedhond afstamt. Engels bloed heeft het ras enigszins gewijzigd.

Rasbeschrijving Chien d'Artois

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Chien d'Artois

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Chien d'Artois

De Chien d'Artois is onverschrokken, robuust en moedig, heeft een groot uithoudingsvermogen en is evenwichtig en rustig. Deze middelgrote jachthond combineert het beste van staande honden en speurhonden: een goed gevoel voor richting, een uitstekende neus, het precies staan, snelheid en doorzettingsvermogen. Hij is een jager op haas, maar hij wordt ook gebruikt voor de jacht op hert, wild zwijn en vos. Hij heeft een vastberaden baas nodig.

Kleur

Driekleurig: wit, donker reebruin tot haas- of daskleurig, met mantel of grote zwarte vlekken. Hoofd meestal reebruin, soms grijs.

Lichaam

Massief. Vrij lange en krachtige hals. Vrijwel zonder keelhuid. Vrij brede, diepe borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Brede, gespierde lendenen. Diepe, volle flank. Brede, iets hellende croupe. Goed gespierde, middellange rug.

Schofthoogte

52 tot 58 cm.

Gewicht

25 tot 30 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Zwaar, breed en vrij kort. Licht gewelfde schedel. Geen uitgesproken stop. Brede en rechte, niet lange neusbrug. Goed ontwikkelde neusspiegel. Enigszins dikke lippen.

Ogen

Groot, prominent, wijd open.

Oren

Op ooghoogte aangezet, groot, dik, bijna plat en vrij lang.

Vacht

Vlak tegen het lichaam liggend, dik en vrij stevig.

Poten

Sterke benen. Grote, stevige, middellange en gesloten voeten met zwarte voetzolen.

Staart

Vrij lang, sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Chien d'Artois past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Chien d'Artois past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Chien d'Artois

Naam Voorkomend in Nederland
1. Benji
33.3%
33.3%
2. Henk
33.3%
33.3%
3. Sjimmie
33.3%
33.3%

Chien d'Artois baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chien d'Artois. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chien d'Artois fokker of kennel.

Heb je al een Chien d'Artois pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chien d'Artois het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies