Chow Chow Korthaar

Chow Chow Korthaar floor
China

De kortharige Chow Chow komt minder vaak voor dan zijn langharige broertje. Een bijzonder kenmerk van dit ras is de blauwe tong. De Chow Chow heeft een apart karakter. Hij kan opmerkelijk onverschillig zijn ten opzichte van vreemdelingen maar hecht zich sterk aan zijn baas. De Chow Chow is waaks en vaak niet dol op andere honden

Rasbeschrijving Chow Chow Korthaar

 • Ras afkomst: China
 • Andere rasnamen: Chow Chow, De Chow

Uiterlijke kenmerken van de Chow Chow Korthaar

Jachthond. Trekhond. Vee- en schapenhoeder. Gezelschapshond.

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Het karakter van de Chow Chow Korthaar

Deze krachtige, moedige, onafhankelijke en rustige hond heeft een sterke, gereserveerde persoonlijkheid. De Chow Chow blaft zelden en is niet erg actief. Hij vormt een sterke band met zijn baas, maar hij is nogal afstandelijk en niet extravert. Hij is zeer argwanend tegenover vreemden, en is daardoor een uitstekende waakhond. Hij is agressief ten opzichte van andere honden. Consequente, maar geduldige zachtaardige opvoeding moet al op zeer jonge leeftijd beginnen.

Kleur

Eenkleurig zwart, rood, blauw, bruingeel, crême of wit, vaak in meer tinten maar nooit met vlekken of veelkleurig. Onderkant van de staart en romp zijn vaak lichter van kleur.

Lichaam

Evenwichtige verhoudingen. Sterke, volle hals. Brede borstkas. Krachtige lendenen. Korte, horizontale, sterke rug.

Schofthoogte

Reu: 48 tot 56 cm. Teef: 46 tot 51 cm.

Gewicht

Reu: 20 tot 25 kg. Teef: 18 tot 20 kg.

Type

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Hoofd

Groot. Platte, brede schedel. Geen uitgesproken stop. Brede snuit. Grote neusspiegel, de kleur is in overeen-stemming met de vachtkleur. Tong, gehemelte en lippen zijn blauwzwart. Zwart tandvlees.

Ogen

Amandelvormig, vrij klein. Donker. Blauwe en geelbruine soorten kunnen ogen in de kleur van de vacht hebben.

Oren

Klein, dik, ver uit elkaar. Strak omhoog en naar voren gericht, waardoor het gezicht de karakteristieke fronsende uitdrukking krijgt (= scowl).

Vacht

Overvloedig, dicht, recht en uitstaand.

Poten

Krachtige benen met zware botten. Kniegewricht heeft geringe hoeking, waardoor de karakteristieke steltachtige manier van lopen ont-staat. Kleine, ronde kattenvoeten.

Staart

Hoog aangezet en over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Chow Chow Korthaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Chow Chow Korthaar past .

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Chow Chow Korthaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Beertje
3.4%
3.4%
2. Beau
2.3%
2.3%
3. Beer
2.3%
2.3%
4. Simba
2.3%
2.3%
5. Viktor
2.3%
2.3%

Chow Chow Korthaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chow Chow Korthaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chow Chow Korthaar fokker of kennel.

Heb je al een Chow Chow Korthaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chow Chow Korthaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies