Cornish Rex

Cornish Rex floor
Groot-Brittannië

De Cornish Rex is een lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk ras. Deze kat kan het goed vinden met mensen, soortgenoten en honden. Hij houdt van soortgenoten om zich heen. Geen kat dus om veel alleen te laten. Voldoende ruimte is belangrijk voor hem. Door de korte krullende vacht is deze eenvoudig te verzorgen. Wel moet je deze kat beschermen tegen koud weer en zon.

Middelgroot. Lang en slank. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg. Gebogen rug. Fijn tot zeer fijn beendergestel. Gekrulde vacht.

Rasbeschrijving Cornish Rex

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Het karakter van de Cornish Rex

Het is een levendige, beweeglijke, speelse en excentrieke acrobaat. Hij is altijd goedgehumeurd, gaat goed om met zijn soortgenoten en met honden. Hij heeft er een hekel aan om alleen te zijn. Deze aanhankelijke, gevoelige kat is een liefdevolle vriend. Hij heeft een doordringende stem. Hij kan goed binnen leven, temeer daar hij nogal kouwelijk is. De poezen zijn regelmatig krols en erg vruchtbaar. De katten hebben een enorme eetlust en de jongen ontwikkelen zich snel. Voor de verzorging is het goed om ze wekelijks te borstelen. Ze hebben praktisch geen rui.

Kleur

Kleuren: alle kleuren zijn erkend. De variëteit met de tekening van de Siamees wordt Si-Rex genoemd.

Lichaam

Klein tot middelgroot en tamelijk lang. Een volle en diepe borstkas. Sterk gebogen rug. Ronde heupen. Zeer fijn beendergestel. Stevige, krachtige en lange spieren.

Hoofd

Meer lang dan breed, gemiddeld wigvormig (t). Eivormige schedel (u). Romeins profiel (bolle neus) (u). Rechte lijn vanaf het midden van het voorhoofd tot de punt van de neus (t). Rechte neus (t). Duidelijke snorhaarkussens. Sterke kin. Gekrulde snorharen en wenkbrauwen.

Ogen

Middelgroot tot groot en ovaal van vorm, iets schuin staand. De kleur is in harmonie met die van de vacht. Ze moeten glanzend, helder en intensief van kleur zijn.

Oren

Grote, kegelvormige oren, breed aan de basis en hoog op het hoofd geplaatst. Afgeronde uiteinden. De oorschelp is bedekt met fijne haartjes (t), meestal geen haar aan zowel de binnen- als de buitenkant (u).

Vacht

Kortharig, dicht, gegolfd met regelmatige golfjes over het hele lichaam, bij voorkeur ook op de poten en de staart. Dekhaar ontbreekt, waardoor de vacht zeer fijn en uitermate zacht aanvoelt, als satijn of zijde. Het haar groeit langzaam.

Poten

Lang en recht. Fijne beenderen, stevige spieren. Kleine, ovale voeten.

Staart

Lang, fijn en goed bedekt met gegolfd haar.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Cornish Rex past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Cornish Rex past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Cornish Rex

Naam Voorkomend in Nederland
1. Muis
1.4%
1.4%
2. Annabelle
1%
1%
3. Breezer
1%
1%
4. Frida
1%
1%
5. Jack
1%
1%

Cornish Rex baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cornish Rex. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cornish Rex fokker of cattery.

Heb je al een Cornish Rex kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cornish Rex het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens