Dandie Dinmont Terriër

Dandie Dinmont Terriër floor
Groot-Brittannië

Deze kortbenige hond valt op door zijn grote hoofd dat bedekt is met zacht haar. Compleet schattig is de Dandie Dinmont Terriër niet: hij is een goede waker, jaagt graag op ongedierte en kan behoorlijk koppig zijn. De Dandie Dinmont Terriër is geen allemansvriend maar dol op zijn baas en iedereen die daarbij hoort.

Rasbeschrijving Dandie Dinmont Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: De Dandie

Uiterlijke kenmerken van de Dandie Dinmont Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Dandie Dinmont Terriër

De Dandie Dinmont Terriër is robuust, levendig, moedig, onvermoeibaar, temperament- vol, onafhankelijk, vastberaden en soms koppig. Hij is gevoelig en vriendelijk, kortom een goede gezel. De Dandie Dinmont Terriër jaagt op ongedierte (zoals knaagdieren, das, bunzing en wezel). Hij is ook een goede waker en heeft een forse blaf. Hij moet consequent opgevoed worden.

Kleur

Peperkleurig: gaat van zwart via donkerblauw naar licht zilvergrijs. De ledematen vertonen een kleur gaande van een intens tan kleurig naar een bleke wildkleur. Weelderige zilverwitte kuif. Mosterdkleurig: gaat van bruinrood naar bleek wildkleur. De ledematen en de voeten zijn iets donkerder gekleurd dan de kop. Weelderige crêmekleurige kuif. Witte voeten zijn te ongewenst bij de twee kleuren.

Lichaam

Lang, laag. Erg gespierde, sterke hals. Goed gewelfde ribben. Vrij lage rug (ter hoogte van de schouders). Goed gespierd. Goed ontwikkelde borstkas.

Schofthoogte

25-30 cm.

Gewicht

8-11 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Stevig gebouwd, fors, met zijdeachtige, zeer zachte haren bedekt. Brede schedel. Bol voorhoofd. Hoge en sterke snuit. Krachtige kaken. Sterk ontwikkelde kaakspieren.

Ogen

Groot, rond, wijd uit elkaar, donker hazelnootkleurig.

Oren

Laag aangezet, afhangend tot tegen de wangen. De lengte varieert van 7.5-10 cm. Hun kleur is in harmonie met de vachtkleur. Donker bij een peperkleurige vacht, donker mosterdkleurig bij een mosterdkleurige vacht.

Vacht

Lang, stug. Geeft een ruige indruk. De voorpoten zijn bevederd. Zachte, plukkige ondervacht.

Poten

Kort, erg gespierd. Stevig beenderstelsel. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Ronde voeten.

Staart

Tamelijk kort (20-25 cm), vrij breed aan de basis maar smaller naar het uiteinde toe. Gedragen in een boog zoals van een kromzwaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Dandie Dinmont Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Dandie Dinmont Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Mini Puppy Wet

  Mini Puppy Wet

  Je kleine pup is gezond, toch? Of kan hij ondersteuning gebruiken tijdens zijn groei? Speciaal voor pups van kleine honden is er Mini Junior Wet van ROYAL CANIN®. Deze gezonde natvoeding bevordert de eetlust van pups met een verwacht volwassen gewicht tot 10 kilo.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult Beauty natvoer

  Mini Adult Beauty natvoer

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog mooier kunnen zijn? Speciaal voor kleine volwassen honden, met een gewicht tot 10 kilo, is er Mini Adult Beauty Wet van ROYAL CANIN®. Deze gezonde natvoeding ondersteunt zowel huid als vacht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Dandie Dinmont Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Dandie Dinmont Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Dandie Dinmont Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Dandie Dinmont Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Dandie Dinmont Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies