Devon Rex

Devon Rex floor
Groot-Brittannië

De Devon Rex is een aanhankelijk, vrolijk, levendig en zeer actief ras. Deze kat heeft veel aandacht nodig en houdt van soortgenoten en mensen om zich heen. Geen kat dus om veel alleen thuis te laten. De Devon Rex is zeer geschikt als binnenkat, zijn korte krullende vacht is namelijk gevoelig voor zonlicht en kou. De vacht heeft weinig verzorging nodig

Middelgroot. Gelijkmatig gebouwd. Gewicht: 2,5 tot 4 kg. Zeer grote oren. Korte, gekrulde haren.

Rasbeschrijving Devon Rex

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Poodle Cats

Het karakter van de Devon Rex

Het is een levendige, speelse en acrobatische kat, iets minder actief dan de Cornish Rex. Hij bezit een blijmoedig karakter en hoewel hij onafhankelijk is, kan hij goed opschieten met zijn soortgenoten en met honden. Hij heeft er een hekel aan om alleen te zijn. Deze aanhankelijke, gevoelige kat is met zijn zachte, bescheiden stemgeluid een aangenaam kameraadje. Hij is goed ingesteld op het leven binnenshuis, omdat hij kouwelijk is. De jongen ontwikkelen zich snel. De vacht heeft zich pas rond de zes maanden volledig ontwikkeld. Wat zijn verzorging betreft is wekelijks borstelen voldoende. Hij verhaart praktisch niet. Wel regelmatig wassen, want hij transpireert en zijn oren produceren veel oorsmeer. Door zijn stamboom goed in de gaten te houden voorkomt men het risico van spasticiteit.

Lichaam

Middelgroot en van gemiddelde lengte. Brede borst. Stevige, krachtige spieren.

Hoofd

Tamelijk klein, wigvormig, kort en hoekig. Platte schedel en bol voorhoofd. Volle wangen en uitstekende jukbeenderen. Korte snuit. Korte neus met een duidelijke stop (u). Sterke kin. Duidelijk aanwezige pinch. Snorharen en wenkbrauwen zijn gekruld, nogal stug en van gemiddelde lengte (t).

Ogen

Grote, ovale, flink uit elkaar staande ogen, iets schuin staand naar de buitenste rand van het oor. De kleur is glanzend, helder, zuiver en in harmonie met die van de vacht.

Oren

Zeer groot, zeer breed aan de basis, kegelvormig met afgeronde uiteinden. Heel laag aangezet en bedekt met fijn haar. Warrig haar aan de binnenkant en plukjes haar op de punten (Lynxtips).

Vacht

Kort, fijn, gerimpeld, gegolfd haar. Vacht met of zonder dekharen, niet zo gelijkmatig als bij de Cornish Rex, maar een beetje rommelig zoals de vacht van een poedel of een schaap. Sommige Devon Rex-katten hebben dons op de buik, niet te verwarren met kaalheid (t). Net als bij de Cornish Rex groeit het haar langzaam. Alle kleuren en tekeningen zijn toegestaan, met of zonder wit.

Poten

Lang en dun. De achterpoten zijn duidelijk langer dan de voorpoten. Fijn tot gemiddeld beendergestel. Krachtige spieren. Kleine, ovale voeten.

Staart

Lang, fijn, taps toelopend en goed bedekt met kort haar.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Devon Rex past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Devon Rex past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Devon Rex

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gizmo
1.4%
1.4%
2. Donna
1.1%
1.1%
3. Minoes
1.1%
1.1%
4. Dexter
1.1%
1.1%
5. Lola
1.1%
1.1%

Devon Rex baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Devon Rex. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Devon Rex fokker of cattery.

Heb je al een Devon Rex kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Devon Rex het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens