Duitse Dog

Duitse Dog floor
Duitsland

Eigenaren van een Duitse Dog krijgen geregeld twee vragen: ‘Is het een paard?’ en ‘Is het een Duitse of een Deense?’ De antwoorden: het is een hond, en het is een Duitse. De Duitse Dog is gevoelig en vredelievend. Hij kan wat terughoudend zijn naar vreemden en hij waakt wel degelijk.

Rasbeschrijving Duitse Dog

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Dog, Deen, Grote Deen, Great Dane, Deense Dog

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Dog

Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Dogtype

Het karakter van de Duitse Dog

"De Duitse Dog staat bekend als de meest vredelievende Molosser. Een lieve, tedere, zachte, gevoelige, vriendelijke hond vooral met kinderen. Evenwichtig, rustig en blaft bijna nooit; hij wordt alleen agressief als de situatie hem ertoe dwingt. Waakzaam met een sterk eigendoms- en territoriumgevoel, hij blijft op afstand van vreemden en is wantrouwig. Onomkoopbaar, door zijn grootte een uiterst imponerende hond. Zijn opvoeding moet op jonge leeftijd beginnen, dient consequent maar geduldig te gebeuren."

Kleur

Gestroomd: licht of donker goudgele ondergrond met duidelijke dwarse zwarte strepen. Een zwart masker is gewenst. Fauve: licht of donker goudgeel. Een zwart masker is gewenst. Zwart: Lakzwart, witte aftekeningen zijn toegestaan. Blauw: zuiver staalblauw. Witte aftekeningen op de borst en aan de voeten zijn toegestaan. Harlekijn: zuiver witte ondergrond met lakzwarte vlekken met uitgerafelde randen, van verschillende afmetingen en mooi over het hele lichaam verdeeld.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Lange, droge, goed gespierde hals met een mooi rond profiel. Vooruitstekende borst. Gewelfde ribben. Korte, bijna rechte rug. Brede licht gewelfde lendenen. Brede, licht afhellende croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reuen: minimum 80 cm. Teven: minimum 72 cm.

Gewicht

50-70 kg.

Type

Molosser Dogtype

Hoofd

Fijngebeiteld. Lange, tamelijk smalle schedel, steeds vol uitdrukking, erg hoog gedragen. Duidelijke stop. De wenkbrauwbogen zijn goed ontwikkeld. Brede neusrug. Hoge, rechthoekige neus. Zwarte neus die lichter is bij de harlekijn.

Ogen

Middelgroot, rond, zo donker mogelijk. Bij de blauwe Doggen zijn blekere ogen toegestaan. Bij de Harlekijn Doggen zijn bleke ogen of verschillende oogkleuren toegestaan.

Oren

Hoog aangezet, natuurlijk afhangend. Indien gecoupeerd zijn ze tot een punt ingekort waardoor ze stijf rechtop staan.

Vacht

Zeer kort, dicht, glad en vlak aanliggend, glanzend.

Poten

Sterk, gespierd. Ronde voeten (kattenvoeten). Gewelfde en gesloten tenen.

Staart

Van gemiddelde lengte, reikt tot aan het spronggewricht. Hoog aangezet met een brede staartwortel. Slank en dun aan het uiteinde. Wanneer het dier actief is krult hij sabelvormig op.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Dog past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Dog past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • Great Dane Adult

  Great Dane Adult

  Je Duitse Dog is gezond, toch? Of zouden zijn spieren en gewrichten ondersteuning kunnen gebruiken? Great Dane Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je Duitse Dog met zijn imposante formaat. Het geeft de spieren voldoende energie en helpt om gezonde botten en gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Giant Junior

  Giant Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze fase misschien iets slanker moeten zijn? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de 2e groeifase is er Giant Junior van ROYAL CANIN®. Het ondersteunt de spijsvertering en de gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Giant Puppy

  Giant Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning kunnen hebben? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de eerste groeifase hebben we Giant Puppy van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het draagt bij aan zijn natuurlijke weerstand en een gezonde groei.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Dog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.3%
2.3%
2. Dino
1.3%
1.3%
3. Hummer
1%
1%
4. Blue
1%
1%
5. Joep
1%
1%

Duitse Dog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Dog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Dog fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Dog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Dog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies