Duitse Staande

Duitse Staande floor
Duitsland

Rasbeschrijving Duitse Staande

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Staande, Duitse Staande Hond

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Staande

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Duitse Staande

Deze onverschrokken, moedige, energieke, levendige en snelle hond met een groot uithoudingsvermogen jaagt op elk soort wild, in elk soort terrein en bij elk soort weer. Met zijn uitstekende neus speurt hij kalm en volhardend. Hij is een nauwkeurige pointer. Hij is pointer en jager op haas, vos en wild zwijn. Hij is ook erg goed in het opsporen van gewond groot wild. Hij is zeer trouw, evenwichtig en vriendelijk, en daardoor een goede gezelschapshond. Gezien zijn sterke wil, mogelijke koppigheid en jaloersheid ten opzichte van andere honden, dient hij een consequente, maar flexibele opvoeding te krijgen.

Kleur

Donker tot middelbruin. Bruin gemengd met wit of lichtbruin (schimmel). Gemengd met zwarte en witte haren (zwartschimmel), met of zonder kleurvlekken.

Lichaam

Vierkante lichaamsbouw. Middellange, gebogen hals. Hoge, goed gespierde schoft. Brede, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte, rechte rug. Gespierde lendenen. Brede heupen. Lange, brede, licht hellende croupe. Buiklijn iets opgetrokken. Korte flanken.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 67 cm. Teef: 56 tot 62 cm.

Gewicht

27 tot 32 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Breed. Gezicht heeft een energieke uitdruk. Licht gewelfde schedel. Matige stop. Lange, brede en krachtige snuit. Geen hanglippen. Donkerbruine neusspiegel. Dichte baard.

Ogen

Ovaal, hoe donkerder, hoe beter. Borstelige wenkbrauwen.

Oren

Hoog aangezet, middelbreed en niet gekruld.

Vacht

"Hard, draadharig, vlakliggend en dicht. Goede bescherming tegen slecht weer en verwondingen; 2 tot 4 cm lang. Korter onder de borst en buik en op hoofd en oren. Dichte ondervacht."

Poten

Krachtige, stevige benen. Ronde voeten met gesloten tenen en dikke, stevige, voetzolen.

Staart

Niet te dik. Werd voor de jacht gecoupeerd, inmiddels is dit in Nederland verboden. Recht en evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Staande past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Staande past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Staande

Naam Voorkomend in Nederland
1. Mitch
3%
3%
2. Britt
3%
3%
3. Donna
3%
3%
4. Miep
3%
3%
5. Bas
3%
3%

Duitse Staande baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Staande. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Staande fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Staande pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Staande het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies