Engelse Setter

Engelse Setter floor
Groot-Brittannië

Met zijn adellijke houding en golvende vacht met kleine vlekjes is de Engelse Setter een bijzondere verschijning. Dit ras wordt vandaag de dag vooral als gezelschapshond gehouden. Het karakter van de Engelse Setter past bij zijn voorname uiterlijk: rustig en welgemanierd.De Engelse Setter is de bekendste en meest voorkomende setter.

Rasbeschrijving Engelse Setter

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Engelse Setter, Averack Setter

Uiterlijke kenmerken van de Engelse Setter

Jachthond. Gezelschapshond.

Britse en Ierse Setters

Het karakter van de Engelse Setter

De Engelse Setter is stoutmoedig, enthousiast, levendig en snel. Hij kan op elk soort terrein jagen, maar hij is met meest geschikt voor de jacht in natte gebieden en moerassen. Met zijn uitstekend reukvermogen heeft hij een groot zoekbereik en hij speurt de grond af in een vloeiende draf, waarbij hij het wild als een kat benadert. Hij wijst half gehurkt of plat op de grond aan. Houtsnip is één van zijn specialiteiten. Hij is zeer vriendelijk, rustig, aanhankelijk en evenwichtig, en wordt daarom vaak als gezelschapshond gehouden. Hij heeft een consequente, maar vriendelijke, geduldige opvoeding nodig.

Kleur

Zwart en wit (blue belton), oranje en wit (orange belton), citroengeel en wit (lemon belton), bruin en wit (liver belton) of driekleurig (blue belton of liver belton met tan). Alle patronen zonder veel grote vlekken. Een geheel gestippelde vacht heeft de voorkeur.

Lichaam

Middellang. Vrij lange, gespierde, droge, licht gebogen hals zonder keelhuid. Diepe, hoge en brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte, vlakke rug. Brede, sterke, iets gewelfde lendenen. Iets vlakke flanken.

Schofthoogte

Reu: 65 tot 68 cm. Teef: 61 tot 65 cm.

Gewicht

25 tot 30 kg.

Type

Britse en Ierse Setters

Hoofd

Lang, droog en hoog gedragen. Ovale schedel. Duidelijke achterhoofds-knobbel. Duidelijke stop. Vrij vierkante snuit. Sterke kaken. Zwarte of leverkleurige neusspiegel, afhankelijk van de kleur van de vacht. Niet al te zeer overhangende lippen.

Ogen

Hazelnootkleurig tot donkerbruin.

Oren

Laag aangezet, middellang, in plooien tegen de wangen vallend.

Vacht

Vanaf de achterkant van het hoofd achter de oren iets golvend maar niet gekruld, lang en zijdeachtig. Bevedering op de benen.

Poten

Compacte voeten met gesloten, goed gewelfde tenen. Zeer gespierde benen.

Staart

Middellang, licht gebogen of als sikkel gedragen. Lange bevedering.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Engelse Setter past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Engelse Setter past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • HT42d Large Dog

  HT42d Large Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of kan ze extra ondersteuning gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor grote honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus hebben we HT42d Large Dog van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het ondersteunt de spijsvertering in deze belangrijke fase.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Large Dog

  Sporting Agility 4100 Large Dog

  Je grote hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Large Dog van ROYAL CANIN® levert snel de energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Junior

  Large Dog Junior

  Je grote pup is gezond, toch? Of zou zijn weerstand wel wat extra ondersteuning kunnen krijgen in deze belangrijke groeifase? Door de afmetingen en bouw van de grote hond worden zijn gewrichten relatief zwaar belast. Pups van grote rassen kunnen daarom tijdens de groei wel wat extra ondersteuning van botten en gewrichten gebruiken. Je dierenarts kan dan een voeding van ROYAL CANIN® adviseren die gezonde gewrichten helpt te behouden en de spijsvertering ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Engelse Setter

Naam Voorkomend in Nederland
1. King
4.3%
4.3%
2. Floris
2.2%
2.2%
3. Cooper
2.2%
2.2%
4. Lara
2.2%
2.2%
5. Vince
2.2%
2.2%

Engelse Setter baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Engelse Setter. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Engelse Setter fokker of kennel.

Heb je al een Engelse Setter pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Engelse Setter het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies