Europees Korthaar

Europees Korthaar floor
Europa

De Europees Korthaar wordt vaak gelijk gesteld aan onze huis-tuin-en-keuken-kat. Ze hebben namelijk veel overeenkomsten in karakter en uiterlijk. De Europees Korthaar past zich makkelijk aan. Als deze kat niet naar buiten kan, is het belangrijk dat er binnen voldoende afleiding is. De vacht is makkelijk te verzorgen.

Een gelijkmatig postuur (de Brits Korthaar is wat meer gedrongen). Middelgroot tot groot. De katers kunnen wel 8 kg. wegen. Kortharig.

Rasbeschrijving Europees Korthaar

 • Ras afkomst: Europa
 • Andere rasnaam: European Shorthair

Het karakter van de Europees Korthaar

Deze sterke, actieve, dynamische en speelse kat heeft een makkelijker karakter dan de gewone straatkat, hij is rustiger en zachtaardiger. Hij is aanhankelijk, makkelijk in de omgang en heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij is een goede jager en gaat graag naar buiten. De verzorging is eenvoudig. Behalve tijdens de rui is wekelijks borstelen ruim voldoende.

Kleur

Alle kleuren, behalve chocolate, lilac en colourpoint.

Lichaam

Tamelijk langgerekt, niet gedrongen. Robuust, sterk en goed gespierd. Een brede, goed ontwikkelde borst.

Hoofd

Tamelijk breed, met afgeronde contouren, iets langer dan breed. Schedel en voorhoofd iets afgerond. Goed ontwikkelde wangen, vooral bij de katers. Rechte neus, middellang en zonder stop (n), met een duidelijk zichtbare basis (t). Stevige, ronde kin.

Ogen

Grote, ronde, zeer ver uit elkaar staande ogen die iets schuin staan. De kleur moet duidelijk en zuiver zijn en in harmonie met die van de vacht.

Oren

Middelgroot, licht afgerond. Lynxtips toegestaan. Ze staan flink uit elkaar en goed rechtop.

Vacht

Kortharig, dicht, plat tegen het lichaam, glanzend en zonder ondervacht.

Poten

Middellange, sterke, stevige poten die geleidelijk smaller worden naar de ronde, stevige voeten.

Staart

Middellang, tamelijk dik bij de aanzet en langzaam taps toelopend tot de afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Europees Korthaar past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Europees Korthaar past

 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Fit 32

  Fit 32

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze voor haar avonturen buitenshuis wel wat extra weerstand nodig hebben? Fit 32 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de kat die regelmatig buiten is. Het helpt bij het ondersteunen van haar natuurlijke weerstand.

  Bekijk productpagina
 • Outdoor

  Outdoor

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze door al haar avonturen buiten meer natuurlijke weerstand nodig hebben? Outdoor van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor actieve katten die veel buiten zijn. Het helpt hun natuurlijke weerstand te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Europees Korthaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Tijger
0.9%
0.9%
2. Simba
0.9%
0.9%
3. Luna
0.9%
0.9%
4. Minoes
0.8%
0.8%
5. Mickey
0.8%
0.8%

Europees Korthaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Europees Korthaar. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Europees Korthaar fokker of cattery.

Heb je al een Europees Korthaar kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Europees Korthaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens