Field Spaniel

Field Spaniel floor
Groot-Brittannië

De Field Spaniel werd al in 1893 als ras erkend. Hij is een veelzijdige jachthond en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen. De Field Spaniel is erg op mensen gericht en is daarom een prettige gezelschapshond. Voorwaarde is wel dat hij heel regelmatig met zijn baas de vrije natuur in mag

Rasbeschrijving Field Spaniel

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Kooiker

Uiterlijke kenmerken van de Field Spaniel

Jachthond. Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Field Spaniel

Hij is erg sterk, robuust, actief, behendig, en krachtig maar zonder de logheid van de Clumber. Het is een veelzijdige hond, efficiënt op elk terrein, zowel in het water als in het struikgewas. Hij jaagt op een ijverige en methodische manier, altijd in contact blijvend met zijn baas. Nadat hij het wild heeft opgespoord, jaagt hij het op, zodat het opvliegt. Het is een goede retriever en apporteert ook groter wild. Hij is zeer wantrouwig ten overstaan van vreemden en blaft weinig. Hij is gevoelig, evenwichtig, aanhankelijk en één van de meest plezierige Spaniels. Hij moet met geduld en flexibel worden opgevoed.

Kleur

Eenkleurig zwart, leverkleurig of schimmel of elk van deze kleuren met tan vlekken.

Lichaam

Lang. Lange, sterke, gespierde hals. Diepe, goed ontwikkelde borst. Matig gewelfde ribben. Sterke, rechte, gespierde rug. Sterke, rechte, gespierde lendenen. Sterke achterhand.

Schofthoogte

Ongeveer 45 cm.

Gewicht

18 tot 25 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Nobel, goed gewelfd, met scherpe contouren onder de ogen. Uitgesproken achter-hoofd. Gematigde stop. Lange, droge snuit. Sterke kaken. Goed ontwikkelde neusspiegel.

Ogen

Amandelvormig. Donker hazelnootbruin.

Oren

Lage aanzet. Middellang en breed, goed bevederd.

Vacht

Lang, glad, glanzend, zijdeachtig. Nooit gekruld, kort of hard. Dicht en waterafstotend. Weelderige bevedering op de borst, onder het lichaam en aan de achterkant van de benen.

Poten

Kort, gespierd. Compacte, ronde gesloten voeten. Sterke zoolkussentjes.

Staart

Lage aanzet, nooit boven de rug gedragen. Mooie bevedering. Werd gewoonlijk op eenderde gecoupeerd, in Nederland is couperen verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Field Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Field Spaniel past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Field Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bem
5.7%
5.7%
2. Vito
5.7%
5.7%
3. Branco
5.7%
5.7%
4. Kwibus
2.9%
2.9%
5. Blossom
2.9%
2.9%

Field Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Field Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Field Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Field Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Field Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies