Fox Terriër Gladhaar

Fox Terriër Gladhaar floor
Groot-Brittannië

Van de Fox Terriër, in Engeland sinds de zestiende de eeuw gekend, bestaan twee variëteiten: de gladharige, de oudste en de draadharige. Voorvaderen zijn de Teckel, de Beagle en oude Terriër rassen. Rond 1810 werd hij gefokt voor de jacht op vossen (vandaar zijn naam), everzwijnen en dassen. Een rasstandaard voor de twee variëteiten werd in 1876, door de Fox Terriër club, vastgelegd. Hij is de beroemdste Terriër in de hondenwereld geworden. De gladharige variëteit komt minder voor dan de draadharige.

Rasbeschrijving Fox Terriër Gladhaar

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Fox(je), 'Kuifje' hond, Foxterriër

Uiterlijke kenmerken van de Fox Terriër Gladhaar

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Fox Terriër Gladhaar

De Fox Terriër is een rustieke hond met een groot weerstandsvermogen. Hij is zeer energiek, snel, vol levenslust, kan niet stilzitten. Hij is onverschrokken, moedig, temperamentvol en eigenzinnig. Hij is vriendelijk met zijn baas en zacht met kinderen. Het is een goede waker, alert en een blaffer. De Fox Terriër is vaak agressief tegen soortgenoten en leeft moeilijk samen met andere diersoorten. Een consequente maar zachte opvoeding is nodig.

Kleur

Wit domineert: volledig wit, wit met wildkleurige (tan), zwarte of zwart en wildkleurige (black-and-tan) aftekeningen. Gestroomde leikleurige, rode of leverkleurige vlekken zijn niet toegestaan.

Lichaam

Gedrongen. Gespierde hals zonder keelhuid. Duidelijke schoft. Diepe borstkas. Matig gewelfde ribben. Korte, horizontale rug. Krachtige en gespierde lendenen. Rechte croupe.

Schofthoogte

Reuen: gelijk of minder dan 39,3 cm. Teven: iets minder groot dan de reu.

Gewicht

Reuen: ongeveer 8 kg. Teven: ongeveer 7 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel. Onduidelijke stop. De snuit versmalt naar de neus toe. Stevige kaken met ruige haren. Nooit volle kaken.

Ogen

Klein, rond en donker.

Oren

Klein, V-vormig. De oorschelp is geplooid en valt naar voren tot tegen de wang. Rechtopstaande oren moeten vermeden worden.

Vacht

Twee variëteiten, Draadharig: dicht, zeer stug aanvoelend, met een lengte van ongeveer 1,9 cm op de schouders en 3,8 cm op de schoft, de rug, de ribben en de achterhand. De haren op de kaken zijn ruig. Ondervacht korter en zachter. Gladharig: recht, vlak aanliggend, glad, stug, dicht en weelderig.

Poten

Gespierd, stevige botten. Ronde, gesloten compacte voeten. Dikke zoolkussens.

Staart

Hoog aangezet, vrolijk rechtop gedragen, noch op de rug, noch opgekruld, stevig en met een goede lengte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Fox Terriër Gladhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Fox Terriër Gladhaar past .

 • Fibre Response

  Fibre Response

  Heeft je hond last van diarree, of juist meer van verstopping? Je dierenarts kan een speciale voeding van ROYAL CANIN® voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dog Start Urinary-Hypo

  Dog Start Urinary-Hypo

  Bekijk productpagina
 • Satiety Small Dog

  Satiety Small Dog

  Heeft je kleine hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Fox Terriër Gladhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Fox Terriër Gladhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Fox Terriër Gladhaar fokker of kennel.

Heb je al een Fox Terriër Gladhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Fox Terriër Gladhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies