Goldendoodle

Goldendoodle floor
Groot-Brittannië

De Goldendoodle, een kruising tussen Golden Retriever en Poedel die zijn populariteit te danken heert aan zijn gebruikt als assistentiehond en blindengeleidehond vanwege de vacht, maar ook in verband met het karakter van de hond.

Rasbeschrijving Goldendoodle

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Goldendoodle

Gebruikshond: blindengeleidehond, assistentiehond, gezelschapshond.

Schofthoogte

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog

Gewicht

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog en weeg 15 tot 30 kilogram. Reuen zijn vaak iets groter dan teven. Kleinere Goldendoodles zijn kleine tot medium honden. Dit hangt grotendeels af van de Poedel die gebruikt is (Middenslag of Dwerg Poedel). Ze zijn 30 tot 50 cm groot (dieren van Dwergpoedels zullen het kleinst zijn, die van Middenslagpoedels het grootsts) en wegen zo'n 7 tot 20 kilogram.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Goldendoodle past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Goldendoodle past .

 • Dental Care Maxi

  Dental Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of zouden zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Starter

  Pediatric Starter

  Vanaf de tweede helft van haar dracht tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond meer energie nodig. Je teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale mousse adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Coat Care Wet

  Coat Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of oogt zijn vacht soms wat dof? Coat Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding die de vacht van je hond laat glanzen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Goldendoodle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Goldendoodle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Goldendoodle fokker of kennel.

Heb je al een Goldendoodle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Goldendoodle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies