goldendoodle

goldendoodle floor
Groot-Brittannië

De Goldendoodle, een kruising tussen Golden Retriever en Poedel die zijn populariteit te danken heert aan zijn gebruikt als assistentiehond en blindengeleidehond vanwege de vacht, maar ook in verband met het karakter van de hond.

Rasbeschrijving goldendoodle

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de goldendoodle

Gebruikshond: blindengeleidehond, assistentiehond, gezelschapshond.

Schofthoogte

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog

Gewicht

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog en weeg 15 tot 30 kilogram. Reuen zijn vaak iets groter dan teven. Kleinere Goldendoodles zijn kleine tot medium honden. Dit hangt grotendeels af van de Poedel die gebruikt is (Middenslag of Dwerg Poedel). Ze zijn 30 tot 50 cm groot (dieren van Dwergpoedels zullen het kleinst zijn, die van Middenslagpoedels het grootsts) en wegen zo'n 7 tot 20 kilogram.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw goldendoodle past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw goldendoodle past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Puppy natvoer

  Maxi Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Adult natvoer

  Maxi Adult natvoer

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult Wet van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

goldendoodle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een goldendoodle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende goldendoodle fokker of kennel.

Heb je al een goldendoodle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw goldendoodle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies