Grand Bleu de Gascogne

Grand Bleu de Gascogne floor
Frankrijk

Deze grote, imposante Franse jachthond heeft een superneus en jaagt in meutes. Kenmerkend voor de Grand Bleu de Gascogne is zijn lange hoofd met huidplooien en de grote oren die in een draai afhangen. Vroeger werd de Grand Bleu vooral gebruikt voor de jacht op wolven, maar hij draait zijn poot ook niet om voor een ree, een wild zwijn of een haas.

Rasbeschrijving Grand Bleu de Gascogne

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Bleu de Gascogne, Chien Bleu

Uiterlijke kenmerken van de Grand Bleu de Gascogne

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Grand Bleu de Gascogne

Alle variëteiten van de Bleu de Gascogne zijn zeer goede jacht-honden. Een fijne neus, mooi geluid, vurig en onvermoeibaar, past zich goed aan in de meute. - De Grand Bleu de Gascogne: massief, langzaam maar lang volhoudend, zeer fijn van neus, met een zeer luide en zware stem, zeer vastberaden in zijn manier van werken, zich instinctief aansluitend bij een meute of individueel jagend als een speur-hond. Hij wordt gebruikt voor groot wild (ree, wild zwijn) maar ook voor de haas. Hij dient om de honden van de lange jacht nieuwe moed te geven. - De Petit Bleu de Gascogne: levendig en actief, is geschikt voor de jacht op de meeste soorten wild. Hij wordt vooral gebruikt voor de korte jacht met het geweer. De haas is zijn meest geliefde wild. - De Griffon Bleu de Gascogne: verenigt de eigenschappen van zijn beide ouders: neus en geluid van de Bleu, moed en vasthoudendheid van de Griffon. Hij is zeer veelzijdig, is uitstekend geschikt voor het wilde zwijn, maar wordt ook gebruikt voor de korte jacht met het geweer op de haas. Hij jaagt heel goed in een meute en wordt zeer gewaardeerd in moeilijk terrein. - De Basset Bleu de Gascogne: heeft met de Bassethound de mooiste en luidste stem van alle Bassets, is actief en vlug. Hij jaagt uitstekend in een meute. Hij wordt gebruikt voor de korte jacht met het geweer op konijn en haas. Deze honden zijn zacht van karakter, aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baas. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Geheel gevlekt (zwart en blond), waardoor een lei-steenkleurige zweem ont-staat. Soms kleinere of grotere zwarte vlekken. Meestal twee zwarte vlekken aan elke kant van het hoofd die de oren bedekken, de ogen omgeven en ophouden op de wangen. Zij raken elkaar niet op de top van het hoofd, maar laten daar een witte tussenruimte open. In het midden hiervan bevindt zich vaak een klein, ovale zwarte vlek die kenmerkend is voor dit ras. Twee meer of minder helder roodbruin (tan) gekleurde vlekken die zich boven de wenkbrauwbogen bevinden maken dat de hond er soms uitziet alsof hij vier ogen heeft. Sporen van deze roodbruine kleur bevinden zich ook op de lippen, aan de binnenkant van de oren, op de ledematen en onder de staart.

Lichaam

Krachtig. Goed ontwikkelde borst. Matig gewelfde ribben. Gespierde vlakke lendenen. Hals van gemiddeld dikte, licht gebogen. Sterk ontwikkelde keelhuid bij de Grand Bleu de Gascogne. Grand en Petit: vrij lange rug. Grand en Griffon: licht schuin aflopende achter-hand.

Schofthoogte

Grand: Reu: van 65 tot 72 cm. Teef: van 62 tot 68 cm. Petit: Reu: van 52 tot 60 cm. Teef: van 50 tot 56 cm. Griffon: Reu: van 50 tot 57 cm. Teef: van 48 tot 55 cm. Basset:van 34 tot 38 cm.

Gewicht

Grand: ongeveer 35 kg. Petit: ongeveer 25 kg. Griffon: ongeveer 20 kg. Basset: ongeveer 17 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Krachtig en lang. Schedel licht gewelfd, niet te groot. Stop weinig uitgesproken. Duidelijke achterhoofds-knobbel. Neusbrug recht of licht gebogen. Droge wangen, tamelijk hangende lippen. Brede neusspiegel.

Ogen

Ovaal. Bruin of donkerbruin.

Oren

Fijn, soepel, enigszins gedraaid, uitlopend in een lichte punt.

Vacht

Kort, tamelijk grof en dicht. Bij de Griffon is het hard, ruw en borstelig. Iets korter op het hoofd, vrij zware wenkbrauwen.

Poten

Basset: krachtige voorbenen, lichte tot halve draaiing toegestaan. Grand en Petit: gespierd, zwaar skelet. Grand en Petit: voeten in de vorm van een licht verlengd ovaal, tenen pezig en goed gesloten. Griffon: voeten ovaal van vorm, tenen pezig en goed gesloten. Basset: voeten in de vorm van een licht verlengd ovaal. Zolen en nagels zwart.

Staart

Goed aangezet, tamelijk sterk behaard, sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Grand Bleu de Gascogne past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Grand Bleu de Gascogne past .

 • Educ beloningsbrokje

  Educ beloningsbrokje

  Je wilt je hond ook wel eens belonen, toch? Maar wat geef je? Een stukje kaas of worst vergroot niet alleen de kans op overgewicht, het verstoort ook de balans in hun voeding. Met Educ beloningsbrokjes van ROYAL CANIN® geef je je pup of volwassen hond de ideale beloning.

  Bekijk productpagina
 • Hypoallergenic Moderate Calorie

  Hypoallergenic Moderate Calorie

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? En moet hij een gezond gewicht behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Fibre Response

  Fibre Response

  Heeft je hond last van diarree, of juist meer van verstopping? Je dierenarts kan een speciale voeding van ROYAL CANIN® voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Grand Bleu de Gascogne

Naam Voorkomend in Nederland
1. Jolie
100%
100%

Grand Bleu de Gascogne baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Grand Bleu de Gascogne. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Grand Bleu de Gascogne fokker of kennel.

Heb je al een Grand Bleu de Gascogne pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Grand Bleu de Gascogne het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies