Harzer Fuchs

Harzer Fuchs floor
Duitsland

Rasbeschrijving Harzer Fuchs

 • Ras afkomst: Duitsland

Het karakter van de Harzer Fuchs

De Harzer Fuchs heeft een zogenoemde hoge hoeddrift. Andere honden besluipen en bespringen is favoriet waarna ze getracteerd worden op de Griff: een knauw in de nek, poten of staart. Niet alle honden zullen dit waarderen. Deze eigenschap kan bij onvoldoende sturing gemakkelijk leiden tot uitvallen aan de riem. Zeker als de hond wat minder zelfverzekerd is.

Kleur

Meestal rood, soms met een donker masker en/of dek.

Lichaam

Het lichaam vertoont een groot atletisch vermogen en een kwikzilverachtige motoriek.

Schofthoogte

De Harzer Fuchs is een middelgrote hond van 50 tot 60 cm.

Vacht

De vacht van de Harzer Fuchs is kan variëren van lang stokhaar tot glad langharig.De Harzer Fuchs dient over een ondervacht te beschikken, waardoor de Harzer Fuchs tegen alle weersomstandigheden is bestand. Voor de Harzer Fuchs gaat de voorkeur uit naar lang stokhaar tot glad langharig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Harzer Fuchs past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Harzer Fuchs past .

 • Urinary S/O Moderate Calorie

  Urinary S/O Moderate Calorie

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Energy trainingsbrokje

  Energy trainingsbrokje

  Je hond rent moeiteloos kilometer na kilometer, toch? Of zou hij sneller kunnen herstellen na een intensieve training? Speciaal voor de volwassen sport- en werkhond hebben we een trainingsbrokje ontwikkeld.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Harzer Fuchs

Naam Voorkomend in Nederland
1. Mati
100%
100%

Harzer Fuchs baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Harzer Fuchs. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Harzer Fuchs fokker of kennel.

Heb je al een Harzer Fuchs pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Harzer Fuchs het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies