Goed hondenvoer: je hond moet het wel graag eten

Wil je hond plotseling niet meer eten? Ga dan naar de dierenarts om haar te laten nakijken. Er zijn diverse aandoeningen die dit kunnen veroorzaken. Het is voor honden ook gevaarlijk om enkele dagen niet te eten, dus wacht niet te lang met naar de dierenarts gaan.

Geur van het voer

Eigenlijk zou je bij een hond niet moeten praten over de smakelijkheid van het voer maar over de geur van het voer. Omdat een hond heel goed kan ruiken, proeft hij eigenlijk met zijn neus.

Ingrediënten van het voer

De ingrediënten van het voer bepalen een deel van de smakelijkheid. Een hond heeft "een neus voor kwaliteit": hoog verteerbare ingrediënten vindt hij vaak erg lekker. Dus niet alleen is een hoge kwaliteit voer zoals gezondheidsvoeding, goed voor je hond, de kans dat hij het graag eet is ook groot.

Vorm en hardheid van de brok

Naast de geur en smaak van de brokken zijn ook de vorm en hardheid van belang: een te grote of te harde brok zal je hond minder graag eten. Omdat een Mopshond bijvoorbeeld een heel andere vorm kaak heeft dan een Teckel, is ook de ideale vorm brok voor hen verschillend.

Wat zorgt er nog meer voor dat je hond een voer graag eet?

Er zijn nog een aantal dingen dat ervoor zorgt dat je hond een voer graag of juist niet graag eet. Denk hierbij aan de omgeving, eerdere ervaringen met het voer, overvoeding of ziekte.

Lees meer