De voedingstabel: helpt je de voeding doseren

Op alle verpakkingen van ROYAL CANIN® gezonde voeding op maat staat een voedingstabel. Deze tabel helpt je met het doseren van de voeding.

 

Hoe lees ik de voedingstabel voor de hond?

Bij het lezen van de voedingstabel ga je uit van het volwassen gewicht van jouw hond.

Dus: heb je een pup? Kijk dan toch naar het volwassen gewicht dat jouw pup zal hebben in de toekomst. Je kan dit ook opzoeken in onze raspagina's.

In het voorbeeld is het volwassen gewicht van de hond 2,5 kilo. De hond krijgt voeding afgemeten in grammen of cups. Voor het voorbeeld betekent dit dat de eigenaar 44 gram of wel 4/8 cup van de voeding mag geven binnen 24 uur.

 

Wat betekenen de symbolen op de voedingstabel?

   

Kies een categorie: Is jouw hond of kat zeer actief? Kies dan de hoeveelheid bij het + teken. Sport en werkhonden vallen bijvoorbeeld in deze categorie. Kies anders voor ‘normale activiteit’.

 Twijfels? Neem contact op met ons kenniscentrum.

 

Verdeel de voeding over meerdere maaltijden per dag

 Onze voorkeur gaat uit naar minimaal twee maaltijden per dag; de helft in de ochtend en de helft ’s avonds bijvoorbeeld, of meermaals per dag.

Zorg dat jouw huisdier altijd toegang heeft tot voldoende vers drinkwater. Het symbool betekent nietdat je water bij de voeding moet doen.

Hoe veel voeding geef ik in totaal binnen 1 dag aan mijn huisdier? Hiervoor gebruik je de voedingstabel.

1 cup is ongeveer 240 ml of 86 gram voeding.

 

Maatbekers

Wil je ook graag een maatbeker? Vraag dan bij jouw dierenspeciaalzaak of dierenarts naar de gratis ROYAL CANIN® maatbeker.

Op de maatbeker staat het gewicht in cups aangegeven, om de voeding gemakkelijk te doseren met behulp van de voedingstabel.

Voor grotere honden is er een grote maatbeker beschikbaar met 2 Cups, zo kan je ook voor hen de hoeveelheid voeding goed afmeten.

      

 

Voedingsadvies op maat

Ontdek binnen 1 minuut de beste voeding ovoor je kat of hond en ontvang een kennismakingskorting.

Naar de voedingswijzer

Lees meer