Hovawart

Hovawart floor
Duitsland

Deze Duitse ‘Hofwachter’ is een allrounder die onder meer gebruikt wordt als waak-, speur- en familiehond. De Hovawart heeft een evenwichtig en goedaardig karakter en is gehecht aan zijn baas. De Hovawart is duidelijk geen doetje. Het is belangrijk dat de (toekomstige) eigenaar zich dat realiseert.

Rasbeschrijving Hovawart

 • Ras afkomst: Duitsland

Uiterlijke kenmerken van de Hovawart

Vee- en schapenhoeder. Gebruikshond: reddingshond (lawines), speurhond (drugs), blindengeleidehond. Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Bergtype

Het karakter van de Hovawart

De Hovawart heeft een groot weerstandsvermogen, is sterk, energiek, goede loper, goede springer, en zwemt graag. Deze hond heeft een uitstekend reukvermogen, is waakzaam maar nooit agressief zonder reden. Het is een hond die voor meerdere doeleinden geschikt is. Hij is rustig, evenwichtig, gehecht aan zijn baas en zacht met kinderen. Hij is makkelijk op te voeden, met zachte maar consequente hand. Hij heeft een zware stem, diep en helder maar hij blaft weinig. Hij is pas rond een leeftijd van twee jaar volwassen.

Kleur

Licht fauve die op de ledematen en de buik nog bleker is. Zwart. Black-and-tan met fauve aftekeningen (wenkbrauwen, borst, ledematen, onder de staartbasis). Zwart en Black-and-tan zijn de meest voorkomende variëteiten. Bij de drie variëteiten is een kleine witte vlek op de borst en enkele schaarse witte haren op de staartpunt toegestaan.

Lichaam

Gespierd en slank. Sterke hals zonder keelhuid. Brede, diepe borstkas. Stevige, rechte rug. Lichtjes afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 63-70 cm. Teven: 58-65 cm.

Gewicht

25-40 kg.

Type

Molosser Bergtype

Hoofd

Krachtig. Brede, gewelfde schedel. Duidelijke stop. Krachtige, lange snuit. Zwarte lippen.

Ogen

Ovaal, vrij donker tot donker kastanjebruin.

Oren

Driehoekig, afhangend tegen het hoofd.

Vacht

Lang, licht golvend en glad aanliggend. Kort op de kop en de voorzijde van de ledematen. Geen scheidingen noch krullen. Weinig ondervacht.

Poten

Robuust, goed gespierd. Stevige, compacte en afgeronde voeten.

Staart

Lang, behaard, in rust afhangend tot onder het spronggewricht.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Hovawart past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Hovawart past .

Om dit jaar extra gezond van start te gaan, introduceert Royal Canin de Gezonde Voeding Weken. Van 15 januari t/m 11 februari 2018 profiteer je bij deelnemende speciaalzaken van voordeel op ROYAL CANIN® voedingen.

PROFITEER DIRECT VAN GEZOND VOORDEEL

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Adult - vanaf 15 maanden

  Large Dog Neutered Adult - vanaf 15 maanden

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Senior Consult Mature - vanaf 5 jaar

  Large Dog Senior Consult Mature - vanaf 5 jaar

  Je grote hond is gezond, toch? Of zou hij wel wat beweeglijker kunnen zijn? Grotere honden kunnen vanaf 5 jaar al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Hovawart

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bella
2%
2%
2. Lara
2%
2%
3. Max
2%
2%
4. Sam
2%
2%
5. Beer
1.3%
1.3%

Hovawart baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Hovawart. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Hovawart fokker of kennel.

Heb je al een Hovawart pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Hovawart het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies