Kaukasische Ovtcharka

Kaukasische Ovtcharka floor
Rusland

De Kaukasische Ovtcharka is een stoere jongen die oogt als een knuffelbeer. Maar: laat je niet misleiden. Deze hond uit de bergen van de Kaukasus werd gebruikt om wolven die het vee bedreigden een kopje kleiner te maken. Hij is dominant en niet om te kopen. De Kaukasische Ovtcharka is trouw aan zijn baas maar regelt het verder allemaal zelf. Geen beginnershond dus.

Rasbeschrijving Kaukasische Ovtcharka

 • Ras afkomst: Rusland
 • Andere rasnamen: Kaukakische Herder, Caucasian Ovtcharka

Uiterlijke kenmerken van de Kaukasische Ovtcharka

Vee- en schapenhoeder. Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Kaukasische Ovtcharka

Zeer rustiek met een groot uithoudingsvermogen. Hij stelt weinig eisen en past zich aan elk klimaat aan. Hij is een evenwichtige hond, rustig doch actief, maar wantrouwig en zelfs bijterig tegenover vreemden. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Grijs in verschillende zones met gevarieerde schakeringen. Gewoonlijk licht en opgaand naar rossig, wit, roodbruin, gestroomd en ook bont of gevlekt.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Krachtige, korte hals. Brede, hoge en iets gewelfde borstkas. Brede, gespierde rug. Korte lendenen. Matig opgetrokken buik. Brede, gespierde, bijna horizontale croupe.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 65 cm. Teven: ten minste 62 cm.

Gewicht

45-65 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Massief en breed. Weinig opvallende stop. Vrij korte snuit. Grote, zwarte of donkerbruine neus. Stevige maar droge lippen.

Ogen

Klein, ovaal en donker.

Oren

Hoog aangezet, afhangend, gecoupeerd.

Vacht

Recht, grof. Korter op de kop en de voorzijde van de ledematen. Sterk ontwikkelde en lichtere ondervacht. Drie types: - Langharig met kraag, bevedering, broek en een pluimstaart. - Kortharig zonder kraag of bevering, dichte vacht. - Halflangharig zonder kraag, broek of pluimstaart.

Poten

Stevig. Grote, ovale, compacte en gedrongen voeten. Gebogen tenen.

Staart

Hoog aangezet, afhangend, in een krul gedragen.Gecoupeerde staart is toegestaan.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Kaukasische Ovtcharka past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Kaukasische Ovtcharka past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Giant Junior

  Giant Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze fase misschien iets slanker moeten zijn? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de 2e groeifase is er Giant Junior van ROYAL CANIN®. Het ondersteunt de spijsvertering en de gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Energy 4100 Large Dog

  Energy 4100 Large Dog

  Je grote hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Large Dog van ROYAL CANIN® levert snel de energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Kaukasische Ovtcharka

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ruska
9.1%
9.1%
2. Zeus
4.5%
4.5%
3. Zita
4.5%
4.5%
4. Dunja
4.5%
4.5%
5. Chico
4.5%
4.5%

Kaukasische Ovtcharka baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Kaukasische Ovtcharka. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Kaukasische Ovtcharka fokker of kennel.

Heb je al een Kaukasische Ovtcharka pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Kaukasische Ovtcharka het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies