Labrador Retriever

Labrador Retriever floor
Canada

Deze jachthond vindt het prachtig om aangeschoten watervogels te apporteren. Hij is niet vies van een stukje zwemmen, apporteert graag en wil zijn intelligentie inzetten om mensen te plezieren. De will to please waarmee de Labrador is uitgerust, zorgt ervoor dat hij geschikt is voor een divers takenpakket.

Rasbeschrijving Labrador Retriever

 • Ras afkomst: Canada
 • Andere rasnaam: Labrador St. John's Dog

Uiterlijke kenmerken van de Labrador Retriever

Jachthond. Gebruikshond: (blinden)geleidehond, drugshond. Gezelschapshond.

Retrievers

Het karakter van de Labrador Retriever

Deze koning van de Retrievers is erg actief , beweeglijk, zeker, vasthoudend en heeft een uitzonderlijk goed reukvermogen (de Pointer onder de Retrievers). Hij is een zeer goede zwemmer. Hij apporteert alle soorten wild, zowel uit het water als van het land. Hij heeft een zeer goed visueel geheugen en kan daarom goed onthouden waar vogels tijdens de jacht zijn neergevallen. Het is een vasthoudende speurder en hij is goed in het volgen van het bloedspoor van gewond groot wild. Hij is zeer evenwichtig en niet agressief en daarom zeer geliefd als gezelschapshond. Zijn opvoeding dient kalm en consequent te zijn.

Kleur

Volledig zwart, geel of kastanjebruin (lever/ chocoladekleur). Het geel gaat van licht roomkleurig tot rossig (vos). Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan.

Lichaam

Krachtig. Ronde lichaamsvormen. Krachtige, droog hals. Brede, diepe borst met goed gewelfde ribben. Lendenen kort, breed en sterk.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 57 cm. Teef: 54 tot 56 cm.

Gewicht

25 tot 30 kg.

Type

Retrievers

Hoofd

Breed en rond. Brede schedel. Goede gemarkeerde stop. Sterke kaken. Brede neusspiegel.

Ogen

Middelgroot, kastanje- of hazelnootbruin.

Oren

Aanzet nogal naar achteren, niet groot noch zwaar, tegen het hoofd aan vallend.

Vacht

Kort en dicht, zonder golving of bevedering. De ondervacht is zeer weerbestendig.

Poten

Gespierd, sterke botten. Ronde, compacte voeten.

Staart

Zeer dik bij de aanzet, naar de punt geleidelijk dunner wordend. Middellang, zonder bevedering maar compleet bedekt met kort, dik haar, waardoor men ook wel spreekt van een otterstaart. Mag vrolijk worden gedragen, maar niet over de rug worden gebogen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Labrador Retriever verdient goud!

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw hond verdient en probeer hondenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Labrador Retriever Adult

  Labrador Retriever Adult

  Je Labrador Retriever is gezond, toch? Of zou hij wel wat slanker kunnen, wat beweeglijker? Labrador Retriever Adult van ROYAL CANIN® is precies afgestemd op de voedingsbehoeftes van je hond. Het helpt bij de ondersteuning van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Labrador Retriever Junior

  Labrador Retriever Junior

  Je Labrador Retriever pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Labrador Retriever Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en zijn gezonde gewicht de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Labrador Retriever Sterilised Adult

  Labrador Retriever Sterilised Adult

  Je gesteriliseerde/gecastreerde Labrador Retriever is gezond, toch? Of zou hij wel wat slanker kunnen, wat beweeglijker? Labrador Retriever Sterilised van ROYAL CANIN® is precies afgestemd op de voedingsbehoeftes van je gesteriliseerde of gecastreerde hond. Het houdt de eetlust onder controle.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Labrador Retriever

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.1%
2.1%
2. Luna
2.1%
2.1%
3. Bo
1.8%
1.8%
4. Sam
1.5%
1.5%
5. Diesel
1.4%
1.4%

Labrador Retriever baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Labrador Retriever. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Labrador Retriever fokker of kennel.

Heb je al een Labrador Retriever pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Labrador Retriever het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies