Lhasa Apso

Lhasa Apso floor

Deze kleine Tibetaan is net zo hooghartig als hij eruitziet. De Lhasa Apso heeft een sterke persoonlijkheid, is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten maar is ook vrolijk, gevoelig en lief voor kinderen. Dit ras is prima geschikt als waakhond en wat terughoudend ten opzichte van vreemden. De lange vacht heeft veel verzorging nodig.

Rasbeschrijving Lhasa Apso

 • Ras afkomst: Tibet (China)
 • Andere rasnaam: Apso

Uiterlijke kenmerken van de Lhasa Apso

Gezelschapshond. Waakhond.

Tibetaanse honden

Het karakter van de Lhasa Apso

Sterk, levendig, altijd waakzaam, ondernemend, met een sterke persoonlijkheid. Hij is zelfverzekerd en een beetje koppig, maar ook kalm, aanhankelijk, gevoelig, lief voor kinderen en een plezierig gezelschap. Hij is terughoudend tegenover vreemden en met zijn zeer scherpe gehoor en schelle blaf is het een uitstekende waakhond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Goud, zand, honing, donkergrijs, leisteen, rookkleur, meerkleurig (zwart, wit, of bruin).

Lichaam

Lang en compact. Stevige hals, met mooi gewelfd profiel. Goed ontwikkelde ribben. Rechte rug. Stevige lendenen. Goed ontwikkelde achterhand.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 25 cm. Teef: iets kleiner.

Gewicht

4 tot 7 kg.

Type

Tibetaanse honden

Hoofd

Rond. Redelijk smalle, niet geheel platte schedel. Matige stop. Rechte neusbrug. Niet vierkante snuit. Compleet gebit is gewenst.

Ogen

Middelgroot, donker gekleurd.

Oren

Afhangend, overvloedige bevedering.

Vacht

Lang, weelderig, recht en hard, niet wollig of zijdeachtig. Matige ondervacht. Overvloedige haargroei op de kop, over de ogen hangend, met weelderige snor en baard.

Poten

Kort, stevige botten. Ronde kattenvoeten. Stevige zoolkussentjes. Goed bevederd.

Staart

Hoog aangezet, op de rug gedragen. Met weelderige haargroei.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Lhasa Apso past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Lhasa Apso past .

 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Junior

  Small Dog Junior

  Je kleine pup is gezond toch? Een pup van een kleine hond maakt in korte tijd een extreme groei door. Je dierenarts kan in dat geval een speciale pupvoeding adviseren die licht verteerbare is en die voorziet in de energiebehoefte. Voor pups van 2 tot 10 maanden.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Adult

  Small Dog Adult

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog meer kunnen glanzen? De dierenarts kan je voeding voorschrijven die speciaal is afgestemd op kleine honden. Deze ondersteunt ook het gebit.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Lhasa Apso

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
2.1%
2.1%
2. Bo
1.5%
1.5%
3. Pip
1.3%
1.3%
4. Rocky
1.1%
1.1%
5. Binky
1.1%
1.1%

Lhasa Apso baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Lhasa Apso. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Lhasa Apso fokker of kennel.

Heb je al een Lhasa Apso pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Lhasa Apso het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies