Maine Coon

Maine Coon floor
Verenigde Staten

De Maine Coon, afkomstig uit de Verenigde Staten, uit de staat Maine is het grootste kattenras dat we kennen. Het strenge klimaat in deze streek van de Verenigde Staten heeft deze robuuste kat gevormd. Hij is te beschouwen als het eerste Amerikaanse kattenras. Het is een populaire kat vanwege zijn makkelijke en kalme karakter. Hij is speels en actief en houdt van klimmen. Hij heeft veel ruimte nodig. Zijn vacht vraagt regelmatige verzorging.

Zeer groot. Gewicht: 4 tot 10 kg. Gelijkmatig gebouwd. Erg gespierd lichaam. Stevige botten. Geeft een krachtige en robuuste indruk. Lange stugge haren.

Rasbeschrijving Maine Coon

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Maine Shag

Het karakter van de Maine Coon

Evenwichtig, kalm. Deze 'zachte reus' die een rustige kracht uit-straalt is een sociale, weliswaar dominante, maar niet agressieve kat. Vriendelijk, erg gehecht aan zijn baas. Speels, sportief, een goed jager, hij heeft ruimte nodig. Een grote tuin is beter ge-schikt dan een appartement. Door zijn robuust-heid doorstaat hij de strengste winters. De puberteit bij de poezen treedt pas laat op. De kittens groeien traag en zijn pas na drie

Lichaam

Lang, rechthoekig, groot. Zware botstructuur. Krachtig gespierd.

Hoofd

Middelgroot, typisch wigvormig (u). Licht bolvormig voorhoofd. In zijaanzicht vertoont de schedel een lichte welving tussen neus en voorhoofd. Hoge en uitstekende jukbeenderen. Vierkante snuit (u). Brede neus, soms naar het einde toe bolrond. Stevige kin. Krachtige, vrij lange kaken (u).

Ogen

Groot, ver uit elkaar staand, enigszins ovaal. Wanneer ze goed open staan lijken ze echter rond (t). Lichtjes schuin geplaatst. Alle kleuren zijn toegestaan.

Oren

Groot, breed aan de basis, vrij puntig en hoog op de kop ingeplant. De binnenzijde is weelderig behaard met lange fijne haren die horizontaal groeien. Lynxtips zijn gewenst (u).

Vacht

Aangepast aan alle seizoenen. Dicht, zijdeachtig. Kort op de kop, de schouders en de poten. Langer op de rug en de flanken en met een weelderige broek. Lange haren op de buik. De aanwezigheid van een kraag wordt op prijs gesteld. De ondervacht is zacht, fijn en bedekt met een gladde, ondoordringbare en lichtjes vettig aanvoelende vacht (t). Alle kleuren zijn toegestaan met uitzondering van chocolate, lilac, colourpoint (H), en cinnamon en fawn (t). Elke hoeveelheid wit is toegestaan. De kleurencategorieîn kunnen als volgt ingedeeld worden: - tabby - eenkleurig - tortie - silver- smoke - particolour

Poten

Middellang, stevig, sterk ontwikkelde botten en spieren. Grote, ronde voeten. Plukjes haar tussen de tenen.

Staart

Lang, breed aan de basis, iets aflopend naar het uiteinde, met weelderige, lange haren. Teruggelegd over de rug komt deze minimaal tot de schouderbladen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Maine Coon verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw kat verdient en probeer kattenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Kitten in Gravy

  Kitten in Gravy

  Je kitten is gezond, toch? Of kan deze kritische kleine eter in de groei wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? Kitten Instinctive in Gravy helpt de natuurlijke weerstand van je jonge kat te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mother & Babycat

  Mother & Babycat

  Moeder en kitten zijn gezond, toch? Of zouden ze in deze belangrijke groeifase wel wat extra weerstand kunnen gebruiken? Mother & Babycat van ROYAL CANIN® is de oplossing op maat voor het spenen van een kitten. Het draagt bij aan de weerstand van je kit...

  Bekijk productpagina
 • Babycat Milk

  Babycat Milk

  Jouw jonge kitten is gezond, toch? Maar hoe zit het met zijn spijsvertering? Zou hij nog wat harmonieuzer kunnen groeien? Babycat Milk van ROYAL CANIN® is een instant melk, die de samenstelling van de moedermelk benadert. Het ondersteunt de spijsvertering en helpt je kitten geleidelijk en harmonieus te groeien.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Maine Coon

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
0.9%
0.9%
2. Simba
0.7%
0.7%
3. Diesel
0.7%
0.7%
4. Gizmo
0.7%
0.7%
5. Boris
0.5%
0.5%

Maine Coon baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende fokker of cattery.

Heb je al een kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw kat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens