Mastiff

Mastiff floor
Groot-Brittannië

Deze Engelse dog is een hond waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt. Het woord dat hem het beste omschrijft, is ‘imposant’. Dat geldt voor zijn uiterlijk en zijn karakter. Hij is kalm en vredelievend tot er iemand aan zijn baas of diens gezin komt. De Mastiff heeft een eigenaar nodig die minstens zo stevig in zijn schoenen staat als de hond zelf.

Rasbeschrijving Mastiff

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Engelse Dog

Uiterlijke kenmerken van de Mastiff

Waakhond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Mastiff

De Mastiff is vredelievend, zacht, lief met zijn baas en met kinderen. Onomkoopbaar, moedig, het is een echte waker. Hij heeft een consequente opvoeding nodig. Hij is wantrouwend en soms agressief tegenover vreemden.

Kleur

Abrikoos fauve, verzilverd fauve, fauve of donker gestroomde fauve. Bij alle dieren zijn de snuit, de oren en de neus zwart en zijn de ogen met zwart omgeven.

Lichaam

Massief, breed en hoog. Uiterst gespierde hals, licht gebogen. Brede, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Bred, gespierde rug en lendenen. Zeer diepe flanken.

Schofthoogte

Reuen: 75-82 cm. Teven: ten minste 66 cm.

Gewicht

70-90 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Mooi vierkant. Brede schedel. Plat voorhoofd, gefronst wanneer het dier alert is. Duidelijke stop. Korte, stompe, hoekige snuit. Licht afhangende lippen.

Ogen

Klein, wijd uit elkaar staand, hazelnootkleurig, zo donker mogelijk.

Oren

Klein, fijn, ver uit elkaar, zeer hoog aangezet. Liggen plat tegen de kaken.

Vacht

Kort en vlak aanliggend maar niet te fijn op de schouders, de hals en de rug.

Poten

Wijd uit elkaar staand met zware botten. Grote, ronde voeten. Gekromde tenen. Zwarte nagels.

Staart

Hoog aangezet, afhangend tot aan het spronggewricht. Breed bij de aanzet en dunner wordend naar het uiteinde toe. Bij rust hangt hij recht naar beneden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mastiff past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mastiff past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Mastiff

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.2%
2.2%
2. Floyd
2.2%
2.2%
3. Lana
2.2%
2.2%
4. Meneer
2.2%
2.2%
5. Flo
2.2%
2.2%

Mastiff baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mastiff. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mastiff fokker of kennel.

Heb je al een Mastiff pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mastiff het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies