Mastin de los Pirineos

Mastin de los Pirineos floor
Spanje

De Mastin de los Pirineos wordt ook wel Mastin del Pirineo genoemd. Hij is verwant aan de Mastin Español en de Pyreneese Berghond. De Mastin de Los Pirineos beschermde de kuddes tegen grote roofdieren: geen flauwe jongen dus. Toekomstige eigenaren moeten weten dat ze een hond in huis halen met een aangeboren bewakingsdrift. Hij deinst niet terug voor een beer, dus ook niet voor een inbreker.

Rasbeschrijving Mastin de los Pirineos

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnamen: Mastin d'Aragon, Mastin del Pireneos, Pyreneese Mastiff

Uiterlijke kenmerken van de Mastin de los Pirineos

Vee- en schapenhoeder. Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Mastin de los Pirineos

De Mastìn de los Pirineos is vriendelijk, rustig en nobel. Maar tevens moedig en wantrouwend tegenover vreemden waarvoor hij nooit zal terugdeinzen. Het geblaf van deze hond is laag en diep. Hij is vriendelijk ten opzichte van soortgenoten. Een consequente opvoeding, waarmee op jonge leeftijd begonnen moet worden, is nodig

Kleur

"Wit, altijd met een uitgesproken masker. Soms duidelijke vlekken in dezelfde kleur als het masker verspreid over het lichaam. De oren zijn altijd gekleurd. Driekleurige en effen witte dieren zijn niet gewenst. De staartpunt en de uiteinden van de ledematen zijn altijd wit. Het masker is goed te zien met de lichte haar-basis. De meest gewenste kleuren zijn: zuiver wit of sneeuwwit met vlekken in middengrijs, intens goudgeel; bruin, zwart, zilvergrijs, licht grijsbruin, zandkleur, gemarmerd."

Lichaam

Iets langer dan breed, zeer stevig en robuust. Hals goed gewelfd, dubbele keelhuid. Duidelijke schoft. Brede en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Krachtige, gespierde rug. Brede, stevige en schuine croupe. Licht opgetrokken buik.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 77 cm. Teven: ten minste 72 cm.

Gewicht

55-70 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Groot en stevig. Brede en gewelfde schedel. Onduidelijke stop. Rechte snuit die iets nauwer wordt naar de grote neus toe.

Ogen

Klein, amandelvormig, hazelnootkleurig, bij voorkeur donker. Zwarte oogleden. Het onderste ooglid hangt licht af waardoor een klein deel van het bindvlies te zien is.

Oren

Van gemiddelde grootte, driehoekig, afhangend en vlak aanliggend, de kaken rakend.

Vacht

Sluik, dicht, dik, halflang (6-9 cm). Niet wollig. Langer op de schouders, de hals en onder de buik en aan de achterzijde van de ledematen.

Poten

Gespierd. Rond (katten) voeten. Gesloten, gewelfde tenen.

Staart

Breed aan de basis, stevig, soepel, weelderig behaard met lange, zachte haren (pluim). In rust laag gedragen en reikt tot aan de spronggewrichten, het laatste derde deel is steeds opgekruld.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mastin de los Pirineos past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mastin de los Pirineos past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Giant Junior

  Giant Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze fase misschien iets slanker moeten zijn? Speciaal voor pups van zeer grote rassen (>45 kg) in de 2e groeifase is er Giant Junior van ROYAL CANIN®. Het ondersteunt de spijsvertering en de gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Energy 4100 Large Dog

  Energy 4100 Large Dog

  Je grote hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Large Dog van ROYAL CANIN® levert snel de energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Mastin de los Pirineos

Naam Voorkomend in Nederland
1. Andr
33.3%
33.3%
2. George
33.3%
33.3%
3. Drikje
33.3%
33.3%

Mastin de los Pirineos baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mastin de los Pirineos. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mastin de los Pirineos fokker of kennel.

Heb je al een Mastin de los Pirineos pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mastin de los Pirineos het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies