Münsterlander groot

Münsterlander groot floor
Duitsland

De Grote Münsterlander is de grote broer van de Heidewachtel. Als jachthond is hij een veelzijdige werker. Hij werkt graag samen met ‘zijn’ jager en luistert goed; eigenschappen die van hem ook een fijne gezelschapshond maken. Omdat hij intelligent is, voelt hij mensen vaak haarfijn aan. Hij is lief voor kinderen en nervositeit is hem vreemd.

Rasbeschrijving Münsterlander groot

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Grote Münsterlander, Münsterlander

Uiterlijke kenmerken van de Münsterlander groot

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Münsterlander groot

De levendige M

Kleur

Wit met zwarte vlekken en stippen of grijze haren (zwartschimmel). Zwart op het hoofd, soms met een kleine witte vlek of bles.

Lichaam

Vierkante omtrek. Krachtige, gespierde hals. Lange schoft. Brede, diepe borstkas.Korte flanken. Buiklijn iets opgetrokken. Korte, stevige en rechte rug. Lange, brede, goed gespierde en matig hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 65 cm Teef: 58 tot 63 cm.

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, droog en waardig. Schedel niet te breed. Geringe stop. Rechte neusbrug. Krachtige, lange snuit. Lippen niet hangend. Neusspiegel zwart in de Grote M

Ogen

Zo donker mogelijk.

Oren

Vrij hoog aangezet, breed, afgerond aan de einden, dicht tegen de schedel hangend.

Vacht

Lang, dicht en glad. Bevedering op achterkant van de benen, op oren en staart. Kort en zeer vlak liggend op het hoofd. Middellang, glad, dicht en iets golvend bij de Kleine M

Poten

Zeer gespierde, krachtige benen. Voeten middellang met gesloten tenen (ronde voeten bij de Kleine M

Staart

Middellang, evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Münsterlander groot past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Münsterlander groot past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Münsterlander groot baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Münsterlander groot. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Münsterlander groot fokker of kennel.

Heb je al een Münsterlander groot pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Münsterlander groot het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies