Münsterlander groot

Münsterlander groot floor
Duitsland

De Grote Münsterlander is de grote broer van de Heidewachtel. Als jachthond is hij een veelzijdige werker. Hij werkt graag samen met ‘zijn’ jager en luistert goed; eigenschappen die van hem ook een fijne gezelschapshond maken. Omdat hij intelligent is, voelt hij mensen vaak haarfijn aan. Hij is lief voor kinderen en nervositeit is hem vreemd.

Rasbeschrijving Münsterlander groot

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Grote Münsterlander, Münsterlander

Uiterlijke kenmerken van de Münsterlander groot

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Münsterlander groot

De levendige M

Kleur

Wit met zwarte vlekken en stippen of grijze haren (zwartschimmel). Zwart op het hoofd, soms met een kleine witte vlek of bles.

Lichaam

Vierkante omtrek. Krachtige, gespierde hals. Lange schoft. Brede, diepe borstkas.Korte flanken. Buiklijn iets opgetrokken. Korte, stevige en rechte rug. Lange, brede, goed gespierde en matig hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 65 cm Teef: 58 tot 63 cm.

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, droog en waardig. Schedel niet te breed. Geringe stop. Rechte neusbrug. Krachtige, lange snuit. Lippen niet hangend. Neusspiegel zwart in de Grote M

Ogen

Zo donker mogelijk.

Oren

Vrij hoog aangezet, breed, afgerond aan de einden, dicht tegen de schedel hangend.

Vacht

Lang, dicht en glad. Bevedering op achterkant van de benen, op oren en staart. Kort en zeer vlak liggend op het hoofd. Middellang, glad, dicht en iets golvend bij de Kleine M

Poten

Zeer gespierde, krachtige benen. Voeten middellang met gesloten tenen (ronde voeten bij de Kleine M

Staart

Middellang, evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Münsterlander groot past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Münsterlander groot past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Münsterlander groot baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Münsterlander groot. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Münsterlander groot fokker of kennel.

Heb je al een Münsterlander groot pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Münsterlander groot het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies