Ocicat

Ocicat floor
Verenigde Staten

De Ocicat is een zeer actieve, speelse en nieuwsgierige kat. Hij houdt er niet van om alleen te zijn of opgesloten te worden. De Ocicat is erg gericht op zijn eigenaar maar kan naar soortgenoten wat te zelfverzekerd zijn. Hij heeft voldoende ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. De vachtverzorging is makkelijk.

Grote kat, gelijkmatig maar stevig gebouwd, krachtig, goed gespierd met een wild voorkomen door zijn gevlekte vacht.Gewicht: 2,5 tot 6 kg.

Rasbeschrijving Ocicat

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Oci

Het karakter van de Ocicat

De Ocicat is levenslustig, zeer actief, nieuwsgierig en speels. Ondanks het uiterlijk van een klein roofdier, is het een sociale, zachte en vriendelijke kat. Hij accepteert het niet om alleen te zijn. Trouw en exclusief zoals de Siamees, maar met een zwakkere stem. Hij duldt veel van kinderen maar is behoorlijk dominant naar soortgenoten. Hij past zich makkelijk aan nieuwe levensomstandigheden aan. Zijn verzorging is makkelijk en beperkt zich tot af en toe borstelen.

Kleur

Kort maar voldoende lang om verschillende kleurbanden (ticking) te vertonen. Fijne, gladde, satijnachtige, glanzende pels.

Lichaam

Gebogen.

Ogen

Matig groot, alert, ver uit elkaar geplaatst. De contouren van de kop volgend. Lynxtips worden op prijs gesteld.

Oren

Lichtjes driehoekig, even lang als breed met afgeronde hoeken. Het profiel vertoont een lichte welving bij de neusbrug. Volle wangen zijn bij volwassen katers toegestaan. Goed gevormde, brede en iets vierkante snuit. Lichte pinch (t). Licht verheven neusrug. Stevige kin.

Vacht

Vrij lang en redelijk dun, loopt taps toe naar het donkere uiteinde.

Poten

Groot, vrij lang, half foreign type, krachtig maar nooit massief. Vrij diepe borst. Beender- en spierstelsel zijn goed ontwikkeld.

Staart

Middellang, stevig en goed gespierd. Compacte, ovale voeten.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ocicat past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ocicat past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ocicat

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ozzy
2.2%
2.2%
2. Bem
1.5%
1.5%
3. Boris
1.5%
1.5%
4. Dino
1.5%
1.5%
5. Kathana
1.5%
1.5%

Ocicat baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ocicat. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ocicat fokker of cattery.

Heb je al een Ocicat kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ocicat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens