Poedelpointer

Poedelpointer floor
Duitsland

De Poedelpointer is ontstaan uit kruisingen tussen Poedels en Pointers. Het resultaat: een draadharige Pointer die de scherpe neus en de snelheid van de Engelse Pointer combineert met de legendarische intelligentie van de Poedel. Dit Duitse ras verenigt the best of both worlds. De Poedelpointer komt in Nederland niet veel voor.

Rasbeschrijving Poedelpointer

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Poedelpointer

Uiterlijke kenmerken van de Poedelpointer

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Poedelpointer

"De energieke Pudelpointer kan op elk soort terrein jagen (veld, bos en moerasland). Hij heeft van de Engelse Pointer zijn scherpe neus, levendigheid en snelheid geîrfd; van de Poedel heeft hij zijn slimheid en voorliefde voor het water. Hij volgt energiek een spoor en hij is een zeer goede retriever. Hij is goedmoedig en heeft een consequente opvoeding nodig."

Kleur

Bruin of geelbruin. Witte, zwarte, te bleke of schimmel aftekeningen zijn niet toegestaan.

Lichaam

Vrij stevig. Middellange, droge, gewelfde en gespierde hals. Hoge, lange schoft. Matig brede en zeer diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Zeer gespierde lendenen. Opgetrokken buiklijn. Korte flanken. Korte, rechte rug. Lange, goed gespierde en matig hellende croupe.

Schofthoogte

Ongeveer 60 tot 65 cm.

Gewicht

25 tot 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Middellang, breed met borstelig haar (baard en borstelige wenkbrauwen). Abrupte stop geeft een wat hol gezicht. Gebogen neusbrug (wipneus) als van Engelse Pointer. Brede, lange snuit.

Ogen

Middelgroot en rond, geel tot geelbruin.

Oren

Middellang, meer puntig dan rond, met veel haar, zeer vlak tegen de wangen hangend.

Vacht

Hard, middellang, ruw en dicht. Kort op de onderbenen.

Poten

Gespierde benen. Ronde voeten met gesloten tenen en stevige voetzolen.

Staart

Licht van gewicht, zeer recht met hard draadachtig haar. Werd vroeger gecoupeerd, couperen is in Nederland verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Poedelpointer past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Poedelpointer past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Poedelpointer

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bumper
5.3%
5.3%
2. Luna
5.3%
5.3%
3. Plose
5.3%
5.3%
4. Balthasar
5.3%
5.3%
5. Bobbie
5.3%
5.3%

Poedelpointer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Poedelpointer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Poedelpointer fokker of kennel.

Heb je al een Poedelpointer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Poedelpointer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies