Poitevin

Poitevin floor
Frankrijk

De Poitevin is een meutehond: hij leeft en werkt in en met een pack collega-jachthonden en doet niets liever dan urenlang achter prooien aan rennen. Thuis op de deurmat wordt hij niet gelukkig, want dit ras is niet geschikt als huishond. De Poitevin noch in Nederland, noch in het herkomstland Frankrijk veel voor.

Rasbeschrijving Poitevin

  • Ras afkomst: Frankrijk
  • Andere rasnaam: Poitevin

Uiterlijke kenmerken van de Poitevin

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Poitevin

Deze zeer actieve, stoutmoedige, snelle en levendige hond kan een prooi een hele dag lang volgen. Hij is niet bang voor een braamstruik. Met zijn scherpe neus, krachtige stem en vaardigheid als meutehond is hij uitstekend geschikt voor de jacht op hert. Net als alle andere meutehonden is hij niet erg geschikt voor een leven in een gezin. Hij moet er op getraind worden niet het spoor van een dier te verlaten voor dat van een ander.

Kleur

Driekleurig, met een zwarte mantel of grote vlekken, soms zwart en oranje. Wolfs-grijs komt algemeen voor.

Lichaam

Lang. Lange, smalle hals, zonder keelhuid. Zeer diepe borstkas, hoger dan breed. Lange ribben. Buiklijn iets opgetrokken. Gespierde lendenen. Goed gespierde rug.

Schofthoogte

Reu: 62 tot 72 cm. Teef: 60 tot 70 cm.

Gewicht

Ongeveer 35 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang en slank, benig, niet erg breed. Vrij vlakke schedel, iets naar beneden hellend naar een gebogen, middellange neusbrug. Iets toelopende snuit. Grote, brede en prominente neus-spiegel.

Ogen

Groot, bruin, met zwarte randen.

Oren

Vrij laag aangezet, slank, gemiddelde breed en lang, licht gevouwen.

Vacht

Kort en glanzend.

Poten

Goed gespierde, stevige benen. Vrij lange, zeer stevige wolvenvoeten.

Staart

Middellang, slank zonder pluim. Elegant in een boog gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Poitevin past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Poitevin past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

  • Maxi Ageing 8+ natvoer

    Maxi Ageing 8+ natvoer

    Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

    Bekijk productpagina
  • Maxi Puppy natvoer

    Maxi Puppy natvoer

    Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

    Bekijk productpagina
  • Maxi Adult

    Maxi Adult

    Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

    Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Poitevin baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Poitevin. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Poitevin fokker of kennel.

Heb je al een Poitevin pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Poitevin het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies