Ragdoll

Ragdoll floor
Verenigde Staten

De Ragdoll is een rustige en zachtaardige kat die zich goed kan aanpassen en makkelijk is in omgang. Hij is niet graag alleen en houdt niet van lawaai. Is het in de omgeving te rumoerig, dan trekt hij zich terug. De vacht vraagt regelmatige verzorging.

Groot, stevig, krachtig. Gewicht: 4,5 tot 9 kg.

Rasbeschrijving Ragdoll

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Ragdoll

Door zijn rustig, zachtmoedig en volgzaam temperament is deze kat makkelijk in de omgang. Hij houdt niet van drukte en lawaai. Sociaal, hij kan goed samenleven met soortgenoten en honden. Heel vriendelijk, aanhalig, hij houdt absoluut niet van eenzaamheid. Hij past zich perfect aan in een appartement. Niet erg spraakzaam.

Kleur

Vier klassieke kleuren (seal, blue, chocolate en lilac). Drie point vachttekeningen: - Colourpoint: het lichaam is lichter dan de extremiteiten (points). - Mitted: eveneens een Siamees patroon maar met witte handschoenen/laarsjes aan alle poten. Witte bles op de neus. Witte kin, borst en onderkant buik. - Bicolour: colourpoint met een uitbreiding van het wit op het gezicht in een omgekeerde V, en vier witte poten. Witte borst en buik. De definitieve kleur wordt pas op tweejarige leeftijd bereikt en wordt met het ouder worden steeds donkerder.

Lichaam

Groot, lang, goed gebouwd. Brede, goed ontwikkelde borst. Zware, stevige achterhand. Middelzware botten.

Hoofd

Middelgroot, breed, iets wigvormig met afgeronde zijden. Tussen de oren oogt de schedel vlak. Voorhoofd is lichtjes afgerond. Goed ontwikkelde wangen. Afgeronde, middellange, goed ontwikkelde snuit. Neus met een lichte welving bij de neusbrug. Goed ontwikkelde kin.

Ogen

Groot, ovaal, lichtjes schuin geplaatst. Zo blauw mogelijk, in harmonie met de vachtkleur.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, ver uit elkaar staand, ietwat naar voren gericht met afgeronde toppen.

Vacht

Halflang, zacht, zijdeachtig, vlak aanliggend. Wanneer het dier beweegt verspreidt de vacht zich in plukjes. Zeer weelderige kraag.

Poten

Middellang met gemiddeld ontwikkelde botten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Grote, ronde, compacte voeten met haarpluimpjes tussen de tenen.

Staart

Lang, in verhouding tot het lichaam, vrij breed aan de basis, iets aflopend naar het uiteinde. Weelderig en dicht behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Ragdoll verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw kat verdient en probeer kattenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Kitten Sterilised

  Kitten Sterilised

  Is je kitten gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je kitten en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je kitten heeft minder calorieën nodig en kan van dezelfde voeding dus ineens ...

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Wist je dat je pasgeboren kitten in één jaar uitgroeit tot een volwassen kat? In dit eerste jaar heeft je kitten een gevoelige spijsvertering en een verminderde afweer. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die het beste aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ragdoll

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.4%
1.4%
2. Simba
0.9%
0.9%
3. Noa
0.8%
0.8%
4. Gizmo
0.7%
0.7%
5. Diesel
0.7%
0.7%

Ragdoll baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ragdoll. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ragdoll fokker of cattery.

Heb je al een Ragdoll kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ragdoll het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens