Ragdoll

Ragdoll floor
Verenigde Staten

De Ragdoll is een rustige en zachtaardige kat die zich goed kan aanpassen en makkelijk is in omgang. Hij is niet graag alleen en houdt niet van lawaai. Is het in de omgeving te rumoerig, dan trekt hij zich terug. De vacht vraagt regelmatige verzorging.

Groot, stevig, krachtig. Gewicht: 4,5 tot 9 kg.

Rasbeschrijving Ragdoll

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Ragdoll

Door zijn rustig, zachtmoedig en volgzaam temperament is deze kat makkelijk in de omgang. Hij houdt niet van drukte en lawaai. Sociaal, hij kan goed samenleven met soortgenoten en honden. Heel vriendelijk, aanhalig, hij houdt absoluut niet van eenzaamheid. Hij past zich perfect aan in een appartement. Niet erg spraakzaam.

Kleur

Vier klassieke kleuren (seal, blue, chocolate en lilac). Drie point vachttekeningen: - Colourpoint: het lichaam is lichter dan de extremiteiten (points). - Mitted: eveneens een Siamees patroon maar met witte handschoenen/laarsjes aan alle poten. Witte bles op de neus. Witte kin, borst en onderkant buik. - Bicolour: colourpoint met een uitbreiding van het wit op het gezicht in een omgekeerde V, en vier witte poten. Witte borst en buik. De definitieve kleur wordt pas op tweejarige leeftijd bereikt en wordt met het ouder worden steeds donkerder.

Lichaam

Groot, lang, goed gebouwd. Brede, goed ontwikkelde borst. Zware, stevige achterhand. Middelzware botten.

Hoofd

Middelgroot, breed, iets wigvormig met afgeronde zijden. Tussen de oren oogt de schedel vlak. Voorhoofd is lichtjes afgerond. Goed ontwikkelde wangen. Afgeronde, middellange, goed ontwikkelde snuit. Neus met een lichte welving bij de neusbrug. Goed ontwikkelde kin.

Ogen

Groot, ovaal, lichtjes schuin geplaatst. Zo blauw mogelijk, in harmonie met de vachtkleur.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, ver uit elkaar staand, ietwat naar voren gericht met afgeronde toppen.

Vacht

Halflang, zacht, zijdeachtig, vlak aanliggend. Wanneer het dier beweegt verspreidt de vacht zich in plukjes. Zeer weelderige kraag.

Poten

Middellang met gemiddeld ontwikkelde botten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Grote, ronde, compacte voeten met haarpluimpjes tussen de tenen.

Staart

Lang, in verhouding tot het lichaam, vrij breed aan de basis, iets aflopend naar het uiteinde. Weelderig en dicht behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Ragdoll verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw kat verdient en probeer kattenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Babycat Milk

  Babycat Milk

  Jouw jonge kitten is gezond, toch? Maar hoe zit het met zijn spijsvertering? Zou hij nog wat harmonieuzer kunnen groeien? Babycat Milk van ROYAL CANIN® is een instant melk, die de samenstelling van de moedermelk benadert. Het ondersteunt de spijsvertering en helpt je kitten geleidelijk en harmonieus te groeien.

  Bekijk productpagina
 • Ragdoll Adult

  Ragdoll Adult

  Je Ragdoll kat is gezond, toch? Of zou haar vacht nog dikker, nog zachter kunnen? Ragdoll Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te ondersteunen van een van de grootste raskatten ter wereld.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Skin & Coat (portie)

  Skin & Coat (portie)

  Zou de vacht van je kat wel wat meer kunnen glanzen? Heeft ze regelmatig last van haarballen? Dan kan je dierenarts een speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de gezondheid van de huid en een glanzende vacht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ragdoll

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.4%
1.4%
2. Simba
0.9%
0.9%
3. Noa
0.8%
0.8%
4. Gizmo
0.7%
0.7%
5. Diesel
0.7%
0.7%

Ragdoll baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ragdoll. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ragdoll fokker of cattery.

Heb je al een Ragdoll kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ragdoll het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens