Belgische Dwerghond

Belgische Dwerghond floor
België

Belgische dwerghonden of Belgische Griffons zijn stoere, kleine gezelschapshonden die dankzij hun doordringende blik en korte neusje een grappig apengezichtje hebben. Het ras van de Belgische Griffons bestaat uit de Griffon Belge (ruwharig, zwart of zwartbruin), de Griffon Buxellois (ruwharig en roodrossig van kleur) en de Petit Brabançon (de kortharige versie). De drie ‘Griffonnekes’ kunnen in één nest worden geboren. Qua karakter zijn deze honden precies wat je verwacht van een dier uit de categorie ‘gezelschapshonden’: uitermate prettig gezelschap.

Rasbeschrijving Belgische Dwerghond

 • Ras afkomst: België
 • Andere rasnamen: Belgisch Smoushondje, Brussels Smousje, Brabandertje, Brabançon, Kleine Brabander

Uiterlijke kenmerken van de Belgische Dwerghond

Gezelschapshond.

Belgische honden van klein formaat

Het karakter van de Belgische Dwerghond

Griffon Bruxellois: robuust, dynamisch, levendig, vrolijk en erg aan zijn baas gehecht. Blaft weinig, maar is toch Een goede Waakhond. - Griffon Belge: erg sterk, robuust, levendig, vrolijk, evenwichtig en erg geliefd als Gezelschapshond. Het is ook Een goede waakhond, die Blaft bij onraad. Hij jaagt op ongedierte. - Petit Brabanáon: zelfverzekerd, levendig, met Een uitgesproken karakter en erg gevoelig. Een plezierig gezelschap dat consequent moet worden opgevoed.

Kleur

Griffon Bruxellois: rossig, enkele zwarte haren aan de snor en de kin zijn toegestaan. - Griffon Belge: zwart, zwart met goudbruin, zwart met gemengd bruin zijn de enig toegestane kleuren. - Petit Brabanáon: rossig, zwart met goudbruin zijn de enig toegestane kleuren. Een zwart masker vormt geen onvolkomenheid.

Lichaam

Vierkant. Vrij brede en diepe borst.

Schofthoogte

Groot model: ongeveer 28 cm. - Klein model: ongeveer 24 cm.

Gewicht

Groot: reu: minder dan 4,5 kg.

Type

Belgische honden van klein formaat

Hoofd

Breed en rond. Gewelfd voorhoofd. Vooruitstekende kin. Snijtanden van de onderkaak liggen over de snijtanden van de bovenkaak. Hoofd is bedekt met ruwe, warrige haren. Lange haren rond de ogen, neus, wangen en kin. Brede, zwarte neusspiegel.

Ogen

Zeer groot, rond en zwart. Zwarte oogleden.

Oren

Recht, tippend. Soms gecoupeerd, in Nederland is couperen verboden.

Vacht

Griffon Bruxellois en Griffon Belge: halflang, ruw, warrig en dicht. - Petit Brabanáon: kort en gladharig

Poten

Middellang. Korte, ronde, compacte gesloten voeten. Zwarte voetzolen. Zwarte nagels.

Staart

Opgeheven.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Belgische Dwerghond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Belgische Dwerghond past .

 • Cardiac

  Cardiac

  Heeft je hond een hartaandoening? Dan kan je dierenarts een speciale voeding adviseren. Cardiac Diet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de hartfunctie van je hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Hypoallergenic Small Dogs

  Hypoallergenic Small Dogs

  Krabt je hond vaker, bijt hij vaker in zijn vacht, of heeft hij last van haaruitval? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven die de huidfunctie van je hond ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Belgische Dwerghond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Piet
16.7%
16.7%
2. Max
16.7%
16.7%
3. Tarra
16.7%
16.7%
4. Timo
16.7%
16.7%
5. Hegi
16.7%
16.7%

Belgische Dwerghond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Belgische Dwerghond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Belgische Dwerghond fokker of kennel.

Heb je al een Belgische Dwerghond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Belgische Dwerghond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies