Briard

Briard floor
Frankrijk

Deze Franse herdershond of Chien de Brie heeft zóveel haar dat de voorkant soms moeilijk van de achterkant is te onderscheiden. Onder zijn knuffelbeer-look schuilt een stevig karakter. De Briard is vriendelijk, moedig en zelfstandig. Hoewel hij goed kan luisteren, is hij voorzien van een vleugje koppigheid.

Rasbeschrijving Briard

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Briard

Uiterlijke kenmerken van de Briard

Vee- en schapenhoeder. Goede gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Briard

Hoewel hij wat van een teddybeer weg heeft, is deze hond een trotse en krachtige atleet. Hij is beweeglijk, evenwichtig, moedig, verstandig en robuust. Onder zijn harde uiterlijk schuilt een hart van goud. De Briard is zeer aanhankelijk, loyaal en speels. Hij is zeer gehecht aan zijn baas en kan goed met kinderen spelen. Met vreemden is hij gereserveerd. De reu is dominant. Een consequente opvoeding, die al zeer vroeg moet beginnen, is nodig voor deze wat koppige en onafhankelijke hond. Hij is pas echt volwassen na twee of drie jaar.

Kleur

Alle eenkleurige tinten (behalve wit, bruin, mahonie) en tweekleurig. Donkere tinten hebben de voorkeur.

Lichaam

Stevig, gespierd, goed gebouwd en vrij lang. Brede, diepe borstkas. Gespierde lendenen. Licht hellende croupe. Rechte rug.

Schofthoogte

Reuen: 62-68 cm. Teven: 56-64 cm.

Gewicht

30-40 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Krachtig en lang. Duidelijke stop. Rechte neusrug. Snuit noch smal, noch spits. Vierkantige neus. Hoofd bedekt door haren die een baard en snor vormen, en de ogen bedekken.

Ogen

Horizontaal. Breed en donker van kleur. Lange haren bedekken de ogen.

Oren

Hoog aangezet. Indien gecoupeerd, rechtop gedragen.

Vacht

Ruw, droog (geitenhaar), lichte ondervacht, niet langer dan 7 cm lang.

Poten

Aan de achterbenen twee Hubertusklauwen dicht bij de grond. Sterke ronde voeten. Gesloten tenen. Gespierde benen met sterke botten.

Staart

Goed behaard, met een haak aan het eind. Laag gedragen, niet naar links of naar rechts vallend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Briard past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Briard past .

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Briard

Naam Voorkomend in Nederland
1. Floor
2.4%
2.4%
2. Beau
1.8%
1.8%
3. Julie
1.8%
1.8%
4. Floris
1.2%
1.2%
5. Gijs
1.2%
1.2%

Briard baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Briard. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Briard fokker of kennel.

Heb je al een Briard pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Briard het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies