Harrier

Harrier floor
Groot-Brittannië

De Harrier is een ras dat ook in Engeland, zijn land van herkomst, niet veel voorkomt. Deze meutehond wordt gebruikt voor de jacht op vossen, herten of zwijnen. Samen met de rest van de pack rent hij voor de ruiters uit. Het zal duidelijk zijn dat geen hond die met deze passie wordt geboren, niet geschikt is als bankhanger.

Rasbeschrijving Harrier

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Harehound

Uiterlijke kenmerken van de Harrier

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Harrier

De Harrier is levendig, snel en heeft een scherpe neus, met een groot uithoudingsvermogen en een krachtige stem. Deze kleine meutehond werkt goed samen met andere honden en kan makkelijk worden geleid. Hij is ideaal voor de jacht op haas, en in Engeland wordt hij ook in de jacht op vos gebruikt. Hij wordt ook gebruikt voor hert en wild zwijn. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Gewoonlijk wit met zwart tot oranje tinten. In Frankrijk gewoonlijk driekleurig met een zwarte mantel op de rug.

Lichaam

Krachtig. Lange hals met licht gewelfde nek. Borstkas hoger dan breed. Ribben niet erg gewelfd. Flank niet te vol, buiklijn niet opgetrokken. Rechte, gespierde rug. Sterke, iets gewelfde lendenen.

Schofthoogte

48 tot 55 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Middelbreed, vrij lang. Platte schedel. Lichte stop. Vrij lange, puntige snuit. Bovenlippen bedekken de kaak.

Ogen

Middelgroot, ovaal, altijd donker.

Oren

Hoog aangezet, V-vormig, vrijwel vlak en tamelijk kort.

Vacht

Niet te kort en plat.

Poten

Gespierde benen. Voeten niet te gesloten en niet te rond.

Staart

Middellang, iets borstelig en trots, in sabelvorm, gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Harrier past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Harrier past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Harrier baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Harrier. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Harrier fokker of kennel.

Heb je al een Harrier pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Harrier het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies