Hygenhund

Hygenhund floor
Noorwegen

De Hygenhond is een Brak in hart en nieren. Blaffend achter de hazen aanrennen, dát is waarvoor hij in de wieg werd gelegd. De Hygenhund is verdraagzaam naar andere honden maar heeft vaak wel iets anders te doen dan naar de baas luisteren. Dit ras komt zowel in Noorwegen, het land van oorsprong, als daarbuiten nauwelijks voor.

Rasbeschrijving Hygenhund

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnaam: Zweedse Elandhond

Uiterlijke kenmerken van de Hygenhund

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Hygenhund

Deze levendige hond met een groot uithoudingsvermogen is een afstandsloper. Hij kan een spoor volgen om gewond wild te vinden. Hij jaagt op elk soort wild, in elk soort terrein en bij elk soort weer. Hij is een goede waak-hond en ook een goed gezelschap.

Kleur

Bruin of geelrood, met of zonder zwarte zweem. Black-and-tan. Beide kleuren kunnen gecombineerd zijn met wit. Wit met tan of gele aftekeningen of wit met black-and-tan aftekeningen. Al deze kleuren worden geaccepteerd.

Lichaam

Compact. Sterke hals, lichte keelhuid. Diepe, lange borstkas. Sterke en gespierde lendenen. Buiklijn niet opgetrokken. Korte, rechte en sterke rug. Lange, brede en enigszins ronde croupe.

Schofthoogte

Reu: 47 tot 55 cm. Teef: iets kleiner.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Niet zwaar en evenmin lang, wel wat breed. Licht gewelfde schedel. Zeer duidelijke stop. Rechte neusbrug. Brede, vrij korte snuit. Strakke lippen.

Ogen

Middelgroot, donker of middelbruin.

Oren

Breed, vrij kort, matig dik. Voorkant tegen de wang liggend.

Vacht

Kort, dicht, glanzend en iets ruw aanvoelend.

Poten

Voeten met gesloten tenen en stevige voetzolen. Stevige, strakke benen, niet te zwaar.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Opgewekt gedragen, maar niet over de rug gekruld.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Hygenhund past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Hygenhund past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Hygenhund

Naam Voorkomend in Nederland
1. Shy
100%
100%

Hygenhund baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Hygenhund. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Hygenhund fokker of kennel.

Heb je al een Hygenhund pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Hygenhund het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies