American Bobtail

American Bobtail floor
Verenigde Staten

De American Bobtail is een rustige en geduldige kat die erg aanhankelijk is naar zijn baas. Hij is niet graag alleen en houdt van soortgenoten om zich heen. Met zijn korte staart heeft de American Bobtail een opvallend uiterlijk. Het is een vriendelijk ras met een makkelijke vacht.

Middelgroot tot groot. Gewicht: 3 tot 9 kg. Lichaam semi-cobby tot cobby. Krachtig, zwaar, goed gespierd. Korte staart. Halflange, dubbele vacht.

Rasbeschrijving American Bobtail

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de American Bobtail

Deze kat is rustig, geduldig en joviaal. Hij is vriendelijk en zeer gehecht aan zijn baasje. Hij is graag in het gezelschap van zijn soortgenoten en verdraagt ook honden. Hij houdt er niet van om alleen te zijn. De American Bobtail is bovendien een uitstekende jager. De kat is pas na 2 of 3 jaar volwassen. De verzorging is eenvoudig.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan.

Lichaam

Van gemiddelde grootte, stevig. Brede borst. Licht gebogen rug. Stevig beendergestel. Krachtig spierstelsel.

Hoofd

Breed met afgeronde contouren. Licht afgerond voorhoofd. Volle, goed ontwikkelde wangen. De snuit is bijna even breed als lang met een lichte stop. Brede, bijna rechte neus met een lichte kromming tussen de ogen. Stevige, sterke en goed ontwikkelde kin. Krachtige kaken.

Ogen

Groot, breed, ovaal, amandelvormig, een beetje schuin geplaatst. De kleur is in harmonie met die van de vacht.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, aan het uiteinde afgerond en bij voorkeur met een pluimpje zoals bij een lynx. Tamelijk ver uit elkaar staand, rechtop gedragen. Volle en lange pluimpjes in het oor.

Vacht

Een dubbele, dikke en dichte vacht van gemiddelde lengte met haar dat tamelijk stug en ruig is. Dikke ondervacht. Het haar is langer op de kraag en de staart.

Poten

Middellange poten. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Krachtige botten en spieren. Brede, ronde voeten. Plukjes haar tussen de tenen.

Staart

Kort (van 2,5 tot 10 cm) en buigzaam. De staart kan afgeknot of licht gekruld zijn. Vol behaard met lange, dikke, stugge haren.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw American Bobtail past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw American Bobtail past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de American Bobtail

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
5.3%
5.3%
2. Alex
2.6%
2.6%
3. Bengel
2.6%
2.6%
4. Bikkel
2.6%
2.6%
5. Brammetje
2.6%
2.6%

American Bobtail baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een American Bobtail. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende American Bobtail fokker of cattery.

Heb je al een American Bobtail kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw American Bobtail het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens