American Curl

American Curl floor
Verenigde Staten

De American Curl is een actief, ondernemend, speels en zeldzaam voorkomend ras. Kenmerkend zijn de gekrulde oren. Door zijn aanhankelijke en gevoelige karakter hecht de American Curl zich makkelijk aan zijn baas. Hij heeft voldoende bewegingsruimte nodig. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Gemiddelde grootte. Gewicht: 3 tot 5 kg. Slank, evenwichtig gebouwd. Dit ras kenmerkt zich door zijn unieke krullende oren.

Rasbeschrijving American Curl

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de American Curl

"Het is een kat met een evenwichtig en gelijkmatig karakter, ondernemend, speels en gemakkelijk in de omgang. Hij miauwt bijna niet. Dit aanhankelijke, gevoelige gezelschapsdier hecht zich erg aan zijn baasje. Hij accepteert zijn soortgenoten en honden en houdt van kinderen. Omdat het een actieve kat is heeft hij bewegingsvrijheid nodig. Een omheinde tuin is prettig voor hem. Volledig volwassen is hij na 2

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan.

Lichaam

Halfoosters (semi-foreign), waarbij de lengte gelijk is aan anderhalf keer de schouderhoogte (n). Beendergestel en spierstelsel moeten niet te sterk en niet te fijn zijn.

Hoofd

Middelgroot, iets langer dan breed, zonder platte vlakken. De neus is recht met een lichte stop. De snuit is puntig noch vierkant, geen pinch. Stevige kin.

Ogen

Tamelijk groot, walnootvormig en ver uit elkaar staand. De kleur, die levendig, diep en egaal moet zijn, heeft geen overeenkomst met de vachtkleur, behalve bij de colourpoint.

Oren

Matig groot, breed aan de basis, ronde uiteinden, hoog op de schedel geplaatst. De oorschelp is omgebogen naar de top van de schedel, van 90

Vacht

Twee variëteiten: halflang haar (momenteel de meest voorkomende), fijn en zijdeachtig. Bijna geen ondervacht. Geen kraag en een royale pluim aan de staart. Kort haar, fijn, zijdeachtig en plat tegen het lichaam. Beperkte ondervacht.

Poten

Gemiddelde lengte, in verhouding tot het lichaam. De voorpoten zijn iets korter dan de achterpoten. Recht en goed gespierd. De voeten zijn middelgroot en rond.

Staart

Even lang als het lichaam, breed bij de aanzet en dunner uitlopend in een ronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw American Curl past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw American Curl past

 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Fit 32

  Fit 32

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze voor haar avonturen buitenshuis wel wat extra weerstand nodig hebben? Fit 32 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de kat die regelmatig buiten is. Het helpt bij het ondersteunen van haar natuurlijke weerstand.

  Bekijk productpagina
 • Outdoor

  Outdoor

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze door al haar avonturen buiten meer natuurlijke weerstand nodig hebben? Outdoor van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor actieve katten die veel buiten zijn. Het helpt hun natuurlijke weerstand te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de American Curl

Naam Voorkomend in Nederland
1. Poekie
6.1%
6.1%
2. Simba
3%
3%
3. Diva
1.5%
1.5%
4. Dolly
1.5%
1.5%
5. Dsdfsf
1.5%
1.5%

American Curl baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een American Curl. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende American Curl fokker of cattery.

Heb je al een American Curl kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw American Curl het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens