Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback floor
Zuid-Afrika

De Rhodesian Ridgeback of Pronkrug dankt zijn naam aan de kenmerkende ridge over de lengte van zijn rug. Deze bestaat uit haren die in de tegengestelde richting groeien. Overigens is dat zo’n beetje het enige dat dwars is aan een Ridgeback. Hoewel deze dappere jager vroeger zijn poot niet omdraaide voor een leeuw, is hij tegenwoordig een vriendelijke, waakzame huishond.

Rasbeschrijving Rhodesian Ridgeback

 • Ras afkomst: Zuid-Afrika
 • Andere rasnamen: African Lion Hound, Lion-dog

Uiterlijke kenmerken van de Rhodesian Ridgeback

Jachthond. Waakhond, politiehond. Gezelschapshond.

Verwante rassen

Het karakter van de Rhodesian Ridgeback

Deze flinke, solide, zeer snelle en moedige hond heeft een groot uithoudingsvermogen en een scherpe neus, waarmee hij op wilde dieren (zoals leeuw) jaagt. In een meute kan hij grote katachtigen neerhalen. Hij is onvriendelijk ten opzichte van vreemden, waardoor hij een betrouwbare en effectieve waakhond is. Hij is dominant tegenover andere honden. Hij is rustig, blaft zelden en kan een aanhankelijk gezelschap zijn. Hij heeft een zeer consequente opvoeding nodig.

Kleur

Bleek tarwekleurig tot rood-achtig bruin. Hoofd, romp, benen en staart moeten dezelfde kleur hebben. Kleine witte aftekeningen op borst en tenen zijn toegestaan.

Lichaam

Krachtig. Sterke hals zonder keelhuid. Diepe, ruime en niet al te brede borstkas. Enigszins gewelfde ribben. Sterke, gespierde lendenen. Krachtige rug.

Schofthoogte

Reu: 64 tot 69 cm. Teef: 61 tot 66 cm.

Gewicht

Ongeveer 35 kg.

Type

Verwante rassen

Hoofd

Vrij lang. Vlakke en vrij brede schedel. Duidelijke stop. Lange, krachtige snuit. Sterke kaken. Goed gesloten lippen. Neusspiegel zwart of bruin, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Ogen

Rond, in overeenstemming met kleur van de vacht.

Oren

Vrij hoog aangezet, middelgroot met afgeronde einden, dicht tegen het hoofd gedragen.

Vacht

Kort, dicht, glad, niet wollig en niet zijdeachtig. Een ridge op de rug, vanaf de schouders tot de heupen, gevormd door haar dat in tegengestelde richting groeit ten opzichte van de rest van de vacht.

Poten

Stevige benen met stevige botten. Compacte voeten met goed gewelfde tenen.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Licht opwaarts gekromd gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Rhodesian Ridgeback past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Rhodesian Ridgeback past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Rhodesian Ridgeback

Naam Voorkomend in Nederland
1. Simba
1.5%
1.5%
2. Luna
1.5%
1.5%
3. Bo
1%
1%
4. Badu
1%
1%
5. Chuma
1%
1%

Rhodesian Ridgeback baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Rhodesian Ridgeback. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Rhodesian Ridgeback fokker of kennel.

Heb je al een Rhodesian Ridgeback pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Rhodesian Ridgeback het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies