Scottish Fold

Scottish Fold floor
Schotland

De Scottish is Fold vrij zeldzaam in Europa. Ooit een Chinees kortharig kattenras met hangende oren, dat voor de consumptie werd vetgemest. Een spontane mutatie, te wijten aan een dominant gen, gekarakteriseerd door naar voren geplooide oorschelpen, werd voor het eerst in 1961 in Schotland gezien. Deze kat dankt zijn naam dan ook aan zijn 'folder Ears' (gevouwen oren).

Gelijkmatig gebouwd, gedrongen, robuust, een ronde kat.Gewicht: 2,5 tot 6 kg.

Rasbeschrijving Scottish Fold

 • Ras afkomst: Schotland

Het karakter van de Scottish Fold

Deze vredelievende, niet dominante kat is sociaal met soortgenoten en honden. Zacht, zeer vriendelijk, aanhalig en zeer speels, hij houdt van het gezinsleven. Discreet, met een zachte stem. Krachtig en met een groot weerstandsvermogen, het is een uitstekend jager. Wekelijks borstelen is nodig. Gedurende de rui zal zijn wollige vacht regelmatig gekamd moeten worden. De oren verdienen speciale aandacht. Om skeletmisvormingen te vermijden kruist men beter geen twee katten met gevouwen oren. Scottish Folds worden gekruist met katten met rechte oren zoals de Brits Korthaar of de American Shorthair. De karakteristieke gevouwen oren worden pas na 3-4 weken zichtbaar en de graad van omvouwen pas na 5-6 weken.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan, behalve Chocolate, lilac en het Siamees patroon (H).

Lichaam

Middelgroot, gedrongen, afgerond, goed gespierd. Middelzware botten.

Hoofd

Rond. Bol voorhoofd. Afgeronde wangen. Volle wangen zijn bij volwassen katers toegestaan. Brede, korte neus. Lichte stop toegestaan. Mooi afgeronde snuit. Ronde snorhaarkussentjes. Stevige kin.

Ogen

Groot, rond, vrij ver uit elkaar staand. De kleur is in harmonie met de vachtkleur.

Oren

Klein, naar voren gevouwen, bijna vlak tegen de kop liggend alsof hij een kapje draagt. Ver uit elkaar staand met afgeronde toppen.

Vacht

Twee variëteiten: - Korte, dikke, gesloten, dichte, wollige en sterke beharing.- Halflang: deze variëteit wordt de Highland Fold genoemd.

Poten

Hun lengte is in overeenstemming met de rest van het lichaam. Middelzware botten. Ronde, compacte voeten.

Staart

Niet langer dan twee- derde van de lengte van het lichaam. Breed aan de basis, aflopend naar een afgerond uiteinde. Uiterst soepel en flexibel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Scottish Fold past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Scottish Fold past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Scottish Fold

Naam Voorkomend in Nederland
1. Noa
2.6%
2.6%
2. Gijs
1.5%
1.5%
3. Boomer
1%
1%
4. Jan
1%
1%
5. Moray
1%
1%

Scottish Fold baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Scottish Fold. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Scottish Fold fokker of cattery.

Heb je al een Scottish Fold kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Scottish Fold het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens