Sokoke

Sokoke floor
Kenia

De Sokoke is nog een zeldzaam ras en wordt ook wel Afrikaans Korthaar genoemd. De Sokoke is een levendige en onafhankelijke kat die goed kan klimmen en zwemmen. Hij heeft een zacht karakter en past zich goed aan, mits hij voldoende bewegingsruimte heeft. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Middelgroot, slank met een gemarmerde tabby vacht.

Rasbeschrijving Sokoke

 • Ras afkomst: Kenia
 • Andere rasnamen: Afrikaans Korthaar, African Shorthair

Het karakter van de Sokoke

Actief, levendig, een erg goed klimmer en zwemmer, onafhankelijk. Sociaal met soortgenoten en honden. Zacht, vriendelijk, een aangename gezel. Hij past zich in een appartement aan, maar heeft ruimte nodig en waardeert een tuin ten zeerste. Wekelijks borstelen is voldoende.

Kleur

Erkende kleur: brown tabby blotched (classic tabby, marbled tabby). Dit is een gemarmerde tabby met bruine of zwarte aftekening op een agouti ondergrond. De staartpunt is altijd zwart. Op elk haar komen afwisselend lichte en donkere banden voor.

Lichaam

Middellang, slank, goed gespierd. Stevige botten. Goed ontwikkelde borst.

Hoofd

Lijkt klein in verhouding tot het lichaam. Wigvormig. De bovenkant van de schedel is bijna plat. Hoge en uitgesproken jukbeenderen. Middellange neus met een zachte concave boog. Stevige, brede kin. Duidelijke snorhaarkussentjes. Geen pinch.

Ogen

Groot, enigszins amandelvormig, matig uit elkaar staand en lichtjes schuin geplaatst richting neus. Amberkleurig tot licht groen. Omringd met dezelfde tint als de kleur van de aftekeningen.

Oren

Middelgroot, breed aan de basis met licht afgeronde toppen. Op een matige afstand van elkaar. Lynxtips zijn gewenst.

Vacht

Kort, glanzend maar niet zijdeachtig, vlak aanliggend. Geen of weinig ondervacht.

Poten

Lang, slank en zeer gespierd. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. Ovale voeten.

Staart

Middellang, breed aan de basis, smaller uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Sokoke past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Sokoke past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Sokoke

Naam Voorkomend in Nederland
1. Coco
40%
40%
2. Diva
20%
20%
3. Banjer
20%
20%
4. Jansje
20%
20%

Sokoke baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Sokoke. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Sokoke fokker of cattery.

Heb je al een Sokoke kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Sokoke het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens