Spaanse Waterhond

Spaanse Waterhond floor
Spanje

Dit oude ras is verwant aan de Franse Waterhond, de Barbet. De Spaanse Waterhond is een veelzijdige waterrat die werd gebruikt door vissers, bijvoorbeeld om ontsnapte vis op te duiken. Daarnaast werd hij ingezet als herdershond en jachthond voor waterwild. Die veelzijdigheid vindt je terug in zijn karakter. Hij is moedig, levendig, actief en intelligent. Kortom: plezierig gezelschap.

Rasbeschrijving Spaanse Waterhond

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnamen: Turkse hond, Spaanse Waterhond

Uiterlijke kenmerken van de Spaanse Waterhond

Jachthond. Vee- en schapenhoeder. Gezelschapshond.

Waterhonden

Het karakter van de Spaanse Waterhond

Hij is robuust en moedig en heeft een goed ontwikkelde reukzin, waardoor hij zeer geschikt is voor de jacht op waterwild en de visserij. Hij is vrolijk, evenwichtig, een plezierig gezelschap.

Kleur

Effen: wit, zwart en kastanjebruin in verschillende nuances. Tweekleurige vacht: wit en zwart of wit en kastanjebruin in verschillende nuances (gespikkeld).

Lichaam

Robuust. Korte, goed gespierde hals, zonder keelhuid. Weinig gemarkeerde schoft. Brede, diepe borst. Goed gewelfde ribben. Recht, sterke rug. Licht hellende croupe. Licht opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 40 tot 50 cm. Teef: 38 tot 45 cm.

Gewicht

Reu: 16 tot 20 kg. Teef: 12 tot 16 kg.

Type

Waterhonden

Hoofd

Krachtig. Platte schedel. Weinig gemarkeerde stop. Kleur van de neusspiegel in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Ogen

Licht schuin geplaatst, hazelnoot- tot kastanjebruin.

Oren

Driehoekig en afhangend.

Vacht

Altijd gekruld, wollig. De korte vacht is golvend of gekruld, de lange vacht heeft lange draden.

Poten

Stevig. Ronde voeten. Compacte, gesloten tenen.

Staart

Werd gecoupeerd ter hoogte van de tweede tot de vierde staartwervel, couperen is in Nederland verboden. Sommige exemplaren hebben een aangeboren korte staart.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Spaanse Waterhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Spaanse Waterhond past .

 • Gastro Intestinal Junior

  Gastro Intestinal Junior

  Moet je pup regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mobility C2P+ (natvoer)

  Mobility C2P+ (natvoer)

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Spaanse Waterhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Perro
2.9%
2.9%
2. Chica
1.9%
1.9%
3. Jip
1.9%
1.9%
4. Rufo
1.9%
1.9%
5. Roger
1%
1%

Spaanse Waterhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Spaanse Waterhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Spaanse Waterhond fokker of kennel.

Heb je al een Spaanse Waterhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Spaanse Waterhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies